Πέμπτη 12 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Τον... έστειλε στο ΟΑΚΑ

Ο Αρης πέτυχε σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟ ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά των ημιτελικών

MotionTeam

Ο Αρης πέτυχε σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟ ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά των ημιτελικών
Σε 5ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα κριθεί τελικά ο έτερος (μετά τον Ολυμπιακό που έχει ήδη προκριθεί) φιναλίστ του τελικού στην Basket League μετά τη χτεσινή νίκη του Αρη στο «Νίκος Γκάλης» επί του Παναθηναϊκού με 56-50, που ισοφάρισε το σκορ στις νίκες σε 2-2. Ετσι, οι «κίτρινοι» έδωσαν παράταση στην αγωνία αλλά και στις ελπίδες τους για να κάνουν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία. Αντίθετα, πλέον, οι «πράσινοι» καλούνται να αποφύγουν ένα από τα μεγαλύτερα... πατατράκ τους τα τελευταία χρόνια. Το 5ο παιχνίδι θα διεξαχθεί το Σάββατο (14/5, 18.00) στο ΟΑΚΑ.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια που ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεπεράσει εμπόδιο στα ημιτελικά σε 5ο παιχνίδι αφού το ίδιο είχε συμβεί την περίοδο 2004/5 με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Επίσης, μετά από 8 χρόνια ένας ημιτελικός της Α1 φθάνει στο 2-2 μετά το 2008 και την αναμέτρηση Ολυμπιακού - Μαρουσιού.

Στο χτεσινό παιχνίδι, όπου η προσοχή στην άμυνα κυριάρχησε στα πλάνα των δύο αντιπάλων, οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλύτερα στο β' μέρος όταν και κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους διαφορά των 10 π. στο ημίχρονο (19-29). Καταλυτικό ρόλο στην αντεπίθεση των «κιτρινόμαυρων» έπαιξε η ευστοχία τους στα μακρινά σουτ (4/4) ενώ στο τελευταίο κρίσιμο τρίλεπτο σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε το δίδυμο Ουάιτ - Ουότερς που πέτυχαν κρίσιμους και σημαντικούς πόντους. Στην άλλη πλευρά, οι «πράσινοι», αν και κυριάρχησαν με όπλο την άμυνά τους στο πρώτο 20λεπτο, όταν υποχρέωσαν τους γηπεδούχους να σημειώσουν μόλις 8 π. την πρώτη περίοδο (12-8), ωστόσο στο β' μέρος τα λάθη και η αδυναμία να βρεθούν λύσεις στο σφυροκόπημα των αντιπάλων επέφεραν την ήττα. Σημειώνεται πάντως πως οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν χωρίς την τριάδα των Γκιστ, Φελντέιν, Χέινζ, με απόφαση του προπονητή, Αργύρη Πεδουλάκη, και της διοίκησης της ομάδας αφού υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα (...νυχτοπερπάτησαν μετά τον πρώτο αγώνα). Απουσίες υπήρχαν και για τον Αρη αφού οι Χάγκινς, Ξανθόπουλος και Ζάρας ήταν τραυματίες.

Τα δεκάλεπτα: 8-12, 19-29, 38-34, 56-50.

Αρης: Ουάιτ 10, Ουότερς 12 (2), Μούρτος 7 (1), Σίμτσακ 2, Μακνίλ 16 (3), Πελεκάνος, Τσούπκοβιτς, Φλιώνης 6 (2), Δίπλαρος, Ζάρας, Κοέν 3 (1).

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος 2, Διαμαντίδης 9 (3), Καλάθης 3, Ουίλιαμς 19 (2), Χάντερ (11 ριμπ.), Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 1.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ