Σάββατο 28 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
BASKET LEAGUE
Τίτλοι τέλους ή παράταση;

Καθοριστικό για τη μάχη του τίτλου στο μπάσκετ θεωρείται το 4ο ραντεβού των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ

Icon

Καθοριστικό για τη μάχη του τίτλου στο μπάσκετ θεωρείται το 4ο ραντεβού των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ
Στο πλέον κομβικό της σημείο φθάνει τη Δευτέρα (η μέρα διεξαγωγής άλλαξε κατόπιν απόφασης του ΕΣΑΚΕ) η σειρά του τελικού στην Basket League με τη διεξαγωγή του 4ου τελικού μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (19.30, Novasports 2). Με τις ισορροπίες πλέον να έχουν αλλάξει για τα καλά μετά τα προηγούμενα τρία παιχνίδια και τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-1 νίκες, το ερχόμενο παιχνίδι αναμένεται να κρίνει το εάν η υπόθεση - τίτλος τελειώσει ή αν θα υπάρξει παράταση στην αγωνία. Το πρώτο θα συμβεί σε περίπτωση νέας νίκης του Ολυμπιακού, που θα φθάσει τις 3 και θα σφραγίσει το πρωτάθλημα, ενώ το δεύτερο αν οι γηπεδούχοι «πράσινοι» καταφέρουν να ισοφαρίσουν το σκορ στις νίκες. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα οδηγηθούν σε 5ο παιχνίδι στο ΣΕΦ αφού οι «ερυθρόλευκοι», λόγω της πρωτιάς στην κανονική περίοδο, έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Την ίδια στιγμή, στα αγωνιστικά ζητήματα ο Ολυμπιακός θα κατέβει στον αγώνα ή και στη συνέχεια των τελικών (εάν φυσικά υπάρξει) χωρίς ένα βασικό του ...όπλο, τον Γιώργο Πρίντεζη, που τραυματίστηκε στον αγώνα του ΣΕΦ και θα μείνει εκτός δράσης για ένα 10ήμερο.

Κατά τ' άλλα οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πλέον σε καλύτερη ψυχολογία από τους αντιπάλους μετά τη νίκη στο τρίτο παιχνίδι καθώς γνωρίζουν ότι έχουν δυο ευκαιρίες για την κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, όπως τονίζουν όλοι στην ομάδα, στόχος είναι να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, αν και έδωσε συγχαρητήρια για την αντίδραση που είχαν οι παίκτες του όταν έμειναν πίσω με 7 π. και τελικά κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή σε ένα τρίλεπτο (12-0 σερί), ωστόσο επισήμανε και τα πολλά λάθη που έγιναν στο παιχνίδι. Οπως είπε, ενόψει του παιχνιδιού η εικόνα θα πρέπει να είναι καλύτερη καθώς οι αντίπαλοι και μάλιστα στην έδρα τους δεν θα τα συγχωρήσουν.

Στον γηπεδούχο Παναθηναϊκό, παρά την ήττα, επικρατεί αισιοδοξία ότι η ομάδα θα καταφέρει να μείνει ζωντανή μέχρι τέλους στην υπόθεση - τίτλος. Για τον Αργύρη Πεδουλάκη η ομάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του προηγούμενου αγώνα ωστόσο μια ακόμη ολιγωρία (όπως συνέβη και στο 2ο παιχνίδι) ήταν αυτή που στέρησε τη νίκη. Ο ίδιος επισήμανε πως πλέον η ομάδα έχει πάρει το μάθημα και θα φανεί σαφώς πιο έτοιμη στον κρίσιμο αγώνα.

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ: Με την ΑΕΚ να έχει την ευκαιρία στην έδρα της σήμερα να τελειώσει την υπόθεση κατάκτησης της 3ης θέσης εάν καταφέρει να πάρει τη νίκη και τον Αρη να είναι ανεβασμένος ψυχολογικά από την προηγούμενη επιτυχία που τον κράτησε ζωντανό, διεξάγεται σήμερα στο ΟΑΚΑ (19.00 ΟΤΕ Sports 4) το 4ο παιχνίδι της σειράς του μικρού τελικού. Η Ενωση προηγείται με 2-1 στις νίκες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελευταία ευκαιρία για επιστροφή(28/4/2017)
Ανατροπή για τίτλο από Ολυμπιακό(27/5/2016)
Ζωντανός με... ανατροπή(12/4/2016)
Το ΣΕΦ κρίνει φινάλε ή παράταση(13/6/2015)
Δεύτερη πράξη στο ΟΑΚΑ(10/6/2015)
Εμεινε ζωντανός και ελπίζει...(2/6/2011)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ