Σάββατο 28 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ - ΤΕΛΙΚΟΣ
Μαδριλένικη υπόθεση

Στο... ριμέικ του πριν από δύο χρόνια μεταξύ τους τελικού, οι δύο ομάδες της Μαδρίτης, Ρεάλ και Ατλέτικο, συναντιούνται σήμερα στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου (21.45, ΕΡΤ/ΟΤΕ Sports 1) για το φετινό τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ και τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Μάλιστα, αυτή είναι η 6η φορά στην ιστορία του θεσμού που δύο ομάδες από την ίδια χώρα κοντράρονται με φόντο την κατάκτηση του τροπαίου και η τρίτη που αυτό αφορά την Ισπανία καθώς εκτός της προ διετίας αναμέτρησης των δύο σημερινών αντιπάλων έχει προηγηθεί και ο τελικός Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια το 2000. Από μία φορά ο τελικός έχει αποτελέσει γερμανική υπόθεση (Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ, το 2013), αγγλική (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τσέλσι, 2008) και ιταλική (Μίλαν - Γιουβέντους, 2003). Ωστόσο, είναι η δεύτερη φορά που ο τελικός αποτελεί ζήτημα ομάδων της ίδιας πόλης και αυτό το έχουν καταφέρει μόνο αυτές της Μαδρίτης.

Για σήμερα η Ρεάλ Μαδρίτης επιδιώκει την κατάκτηση του 11ου τροπαίου προκειμένου να διευρύνει το ρεκόρ ως η πιο πολυνίκης του θεσμού (από καταβολής Κυπέλλου Πρωταθλητριών). Από την άλλη, η Ατλέτικο Μαδρίτης επιδιώκει να προσθέσει ένα τρόπαιο στη συλλογή της αλλά και να πάρει μια ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του 2014. Στα αμιγώς αγωνιστικά ζητήματα, για τη Ρεάλ Μαδρίτης ευχάριστα ήταν τα μηνύματα για τον Κριστιάν Ρονάλντο, που αν και αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση της ομάδας θα δώσει κανονικά το «παρών» σήμερα. Χωρίς προβλήματα απουσιών θα παραταχθεί στον αγώνα και η Ατλέτικο, με τον τεχνικό της, Τσόλο Σιμεόνε, να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον Σάβιτς και τον Χιμένεθ για τον παρτενέρ του Γκοδίν στο κέντρο της άμυνας.

Πέρα όμως από τα ιστορικά και αγωνιστικά στοιχεία του σημερινού παιχνιδιού, το σίγουρο είναι πως και οι δύο ομάδες εκτός της κατάκτησης του τίτλου στοχεύουν και στον πακτωλό κερδών που θα αποκομίσουν από την ενδεχόμενη επιτυχία αφού η διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί ένα από τα πλέον κερδοφόρα προϊόντα στην αγορά του εμπορευματοποιημένου ποδοσφαίρου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ