Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-ΤΕΛΙΚΟΣ Α1
Φινάλε ή παράταση;

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή παράταση στην αγωνία; Οπως και να έχουν τα πράγματα, το σίγουρο είναι ότι η λύση στο ερώτημα θα δοθεί σήμερα το βράδυ, όταν θα έχει λήξει και ο τέταρτος τελικός μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού (ΣΕΦ 21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Σε περίπτωση νίκης των φιλοξενουμένων, τα πάντα τελειώνουν εδώ και οι «πράσινοι» στέφονται για άλλη μια χρονιά πρωταθλητές Ελλάδας. Αν τα καταφέρουν οι γηπεδούχοι, τότε τα πράγματα παραμένουν ανοιχτά και οδηγούμαστε σε πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ την Κυριακή.

Στους «ερυθρόλευκους», παρά τον προβληματισμό που υπάρχει για την άσχημη εμφάνιση στον τρίτο τελικό, δηλώνουν αισιόδοξοι ότι σήμερα θα ισοφαρίσουν τις νίκες και θα επανέλθουν στο ΟΑΚΑ να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Ηλίας Ζούρος, άλλωστε, το είπε ξεκάθαρα μετά τη λήξη του αγώνα της Κυριακής: «Θα κάνουμε το 2-2 και θα επανέλθουμε στο ΟΑΚΑ, για το πέμπτο παιχνίδι..». Φυσικά για να συμβεί κάτι τέτοιο, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να θυμηθεί τον καλό του εαυτό και όχι αυτό της Κυριακής που ήταν συνυφασμένο με λάθη και επιπολαιότητα στις επιλογές. «Πρέπει απλώς να ισοφαρίσουμε τη σειρά και μετά θα τα δώσουμε όλα για τον τίτλο», τόνισε ο Ηλίας Ζούρος στους παίκτες του που τους ανέλυσε τα λάθη που έκαναν στον προηγούμενο αγώνα.

Στην αντίπερα όχθη, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Η αισιοδοξία είναι διάχυτη και παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει το δικαίωμα για μια ήττα (αφού το 5ο παιχνίδι γίνεται στο ΟΑΚΑ) εντούτοις στους «πράσινους» δηλώνουν έτοιμοι για να επαναλάβουν το θρίαμβο του 1999. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Ντέγιαν Μποντιρόγκα: «Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα και έχουμε προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο. Δε σκεφτόμαστε τη σκληρή άμυνα του Ολυμπιακού ή οτιδήποτε άλλο, παρά μόνο το δικό μας παιχνίδι. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ το τελευταίο διάστημα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για την περίοδο φόρμας που διανύει ο Γιώργος Καλαϊτζής.

  • Η ΑΕΚ απέκτησε χτες για 4 χρόνια τον Κώστα Πασχάλη από τον Μίλωνα.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ