Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Εκλεισε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο «Ασκληπιείο»

Κλειστή είναι από την Παρασκευή 22 Απρίλη η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου «Ασκληπιείο», η μοναδική δημόσια σε ολόκληρα τα Νότια Προάστια. Η Μονάδα έκλεισε γιατί, όπως κατέθεσαν οι ειδικοί, θα ήταν επικίνδυνη η συνέχιση της λειτουργίας της λόγω της υποσυντήρησης των μηχανημάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΜΤΝ, δυναμικότητας 60 ασθενών πριν από χρόνια, είχε φτάσει το τελευταίο διάστημα να εξυπηρετεί 20 αιμοκαθαιρόμενους. Τώρα οι ασθενείς αυτοί στάλθηκαν πελάτες στις ιδιωτικές ΜΤΝ, οι οποίες έχουν πολλαπλασιαστεί στην περιοχή.

Οπως καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στο «Ασκληπιείο», το κλείσιμο «ήταν μια προδιαγεγραμμένη πορεία λόγω της κρατικής υποχρηματοδότησης και της συνειδητής επιλογής και αυτής της κυβέρνησης για συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας (...).

Οι νεφροπαθείς, βαριά χρόνιοι πάσχοντες, δεν μπορούν να αναγκάζονται να πληρώνουν για τις αναγκαίες για την ζωή τους θεραπείες! Δεν μπορούν να αλλάζουν συνθήκες νοσηλείας και θεράποντες γιατρούς, γιατί είναι σε βάρος της υγείας τους. Την ίδια στιγμή, είναι εκτεθειμένοι και οι επικουρικοί γιατροί που είχαν προσληφθεί για αυτή τη Μονάδα, ενώ κινδυνεύουν να κλείσουν και άλλα τμήματα στο "Ασκληπιείο" που ήδη υπολειτουργούν λόγω της υποχρηματοδότησης και των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού».

Η Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους του νοσοκομείου να διεκδικήσουν: Να δοθούν όλες οι πιστώσεις ώστε άμεσα να επαναλειτουργήσει η ΜΤΝ. Ανανέωση του εξοπλισμού. Να μονιμοποιηθεί το επικουρικό προσωπικό. Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού για πλήρη ανάπτυξη όλων των τμημάτων του νοσοκομείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τηλεφωνικές συνεννοήσεις γίνονται οι αιμοκαθάρσεις!(7/8/2013)
Αποδυναμώνεται η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού(3/3/2005)
Μειώνεται η φροντίδα των νεφροπαθών(12/9/2001)
Αποχή γιατρών από τα εξωτερικά ιατρεία(10/2/1998)
Πλημμύρισε η νέα Μονάδα Εντατικής(6/2/1998)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org