Πέμπτη 28 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η μικρομεσαία αγροτιά μαζικά στη 48ωρη απεργία

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας

Από το παναγροτικό συλλαλητήριο τον περασμένο Φλεβάρη στο Σύνταγμα

Eurokinissi

Από το παναγροτικό συλλαλητήριο τον περασμένο Φλεβάρη στο Σύνταγμα
Σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη γενική απεργία, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και τη φοροληστεία που επιχειρείται με το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Η Ομοσπονδία αναφέρεται διεξοδικά στις προβλέψεις του νομοσχεδίου και στις συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή του για τη μικρομεσαία αγροτιά, σημειώνοντας την ανάγκη να πάρει μαζική απάντηση από τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Παράλληλα, ζητάει να καταβληθεί άμεσα σε όλους τους βαμβακοπαραγωγούς τουλάχιστον το 50% της ενίσχυσης και μετά, αφού εξεταστούν οι ενστάσεις να δοθεί το σύνολο της ενίσχυσης. Αμεσα να καταβληθούν τα χρήματα που χρωστάνε στους τευτλοπαραγωγούς από την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο και τους έχει δοθεί μόλις το 18%, ενώ έχουν σπείρει ξανά για την νέα χρονιά. Η Ομοσπονδία απαιτεί, επίσης, να τηρήσει τις δεσμεύσεις που είχε δώσει η κυβέρνηση ότι οι δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ θα γίνονται δωρεάν από τους αγρότες και κτηνοτρόφους μέσα από τις δομές του υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τέλος, καταγγέλλει την καταδίκη σε 6 μήνες φυλάκιση με διετή αναστολή αγροτών που συμμετείχαν στο μπλόκο που είχε στηθεί στον Τύρναβο το 2013, υπογραμμίζοντας: «Πρόκειται για απόπειρα τρομοκράτησης των αγροτών και ποινικοποίησης των αγώνων μας, λίγες μέρες μετά τα μπλόκα και μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα σταματήσουν οι ποινικές διώξεις για τους αγρότες, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Οχι μόνο τέτοια ρύθμιση δεν έφερε στη Βουλή, όχι μόνο απέρριψε ανάλογες τροπολογίες, αλλά αυτή η καταδίκη δείχνει τις προθέσεις απέναντι σε όσους αγωνίζονται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγροτική κινητοποίηση σε Εφορία ΟΠΕΚΕΠΕ(2015-03-13 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν αγώνες κάτω από τα οξυμένα προβλήματα(2013-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ