Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Μάχες σε πολλά μέτωπα

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Ισλαμιστές ένοπλοι ανακοίνωσαν χτες πως «καθάρισαν» την πόλη Ντέρνα, από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους», έπειτα από σφοδρές μάχες. Το ίδιο διάστημα σε εξέλιξη ήταν μεγάλη επιχείρηση που είχαν εξαπολύσει δυνάμεις του λιβυκού στρατού υπό τις εντολές του ε.α. στρατηγού Χαλίφα Χάφτερ στη Βεγγάζη από τρεις διαφορετικές περιοχές, επιδιώκοντας την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους». Στις περιοχές που τέθηκαν άμεσα υπό τον έλεγχο του λιβυκού στρατού συμπεριλαμβάνονται και εκείνες που φιλοξενούν στο έδαφός τους το πανεπιστήμιο της πόλης και μία τσιμεντοβιομηχανία.

Νωρίτερα, η Πολιτική Επιτροπή του ισλαμικού «Γενικού Εθνικού Κογκρέσου» που έχει έδρα στην Τρίπολη καταδίκασε ως «ανεύθυνες» τις πρόσφατες δηλώσεις του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, που ενθάρρυνε την πραγματοποίηση διεθνούς ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη επικαλούμενος τον «διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Οι εξελίξεις αυτές σημειώνονται με φόντο τα γνωστά σχέδια που επεξεργάζονται ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για την επόμενη φάση της επέμβασης στην πολύπαθη χώρα, ως συνέχεια αυτής του 2011 κατά της κυβέρνησης του Καντάφι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ