Πέμπτη 21 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Ανησυχία Αμερικανών για Brexit

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Οι Βρετανοί «δεν θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη» την πρωτοκαθεδρία της χώρας τους στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, εάν αποφασίσουν την αποχώρηση από την ΕΕ (Brexit) και σταματήσει να είναι η χώρα πύλη προς την Ευρώπη, σημειώνουν σε χτεσινή ανοικτή επιστολή τους στους «Τάιμς του Λονδίνου» οκτώ Αμερικανοί πρώην υπουργοί Οικονομικών και από τα δύο κόμματα του πολιτικού κατεστημένου, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν το ενδεχόμενο ενός Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιούνη.

Την επιστολή αυτή υπογράφουν οι Τίμοθι Γκάιτνερ, Χένρι Πόλσον, Τζον Σνόου, Πολ Ο' Νιλ, Λόρενς Σάμερς, Ρόμπερτ Ρούμπιν, Μάικλ Μπλούμενταλ και Τζορτζ Σουλτς, λίγα 24ωρα πριν την άφιξη του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Βρετανία.

Αυτά με φόντο διφορούμενες τάσεις που δημοσιοποιούν εταιρείες σφυγμομετρήσεων αναφορικά με τη στάση του βρετανικού λαού. Δημοσκόπηση από το ινστιτούτο TNS δείχνει το 38% των Βρετανών να υποστηρίζει την παραμονή στην ΕΕ, το 34% την έξοδο και το 28% αναποφάσιστο. Διαφορετική εικόνα δίνει σφυγμομέτρηση από την εταιρεία «Ipsos MORI» που δημοσίευσε χτες η εφημερίδα «Evening Standard», κατά την οποία το 49% των Βρετανών επιθυμεί την παραμονή στην ΕΕ, έναντι των υποστηρικτών της αποχώρησης που φτάνουν το 39%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ