Τετάρτη 25 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
«Οχι στην κυριαρχία μιας χούφτας καπιτα-ληστών»

«Καλούμε τους κατοίκους και εργαζόμενους της Αθήνας να δραστηριοποιηθούν ενάντια στην κυρίαρχη αντίληψη και τους πολιτικούς εκφραστές της και να διεκδικήσουν μαζί με τις αγωνιστικές αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις έναν κόσμο όπου τα πλούτη που παράγουν οι λαοί θα αξιοποιούνται για την ευημερία τους και όχι για την κυριαρχία μιας χούφτας καπιτα-ληστών». Το παραπάνω κάλεσμα, πραγματοποιεί η Γραμματεία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», στη συνεδρίασή της την περασμένη Δευτέρα με το θέμα της μεγαλειώδους και ελπιδοφόρας διεθνούς κινητοποίησης στη Γένοβα, ενάντια στην απάνθρωπη πολιτική των οκτώ πλουσιότερων καπιταλιστικών χώρων.

Η Γραμματεία, λαμβάνοντας υπόψη και τις προσωπικές μαρτυρίες του επικεφαλής της Συμπαράταξης Στ. Λάμπρου, και άλλων μελών της που συμμετείχαν ενεργά στις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις στη Γένοβα, κατέληξε στα παρακάτω:

«Χαιρετίζουμε τις πρωτοφανείς σε παλμό, πάθος, μαζικότητα, αντιιμπεριαλιστικές - αντικαπιταλιστικές κινητοποιήσεις στη Γένοβα, που δείχνουν την αμφισβήτηση και την αντίδραση των λαών στην ιμπεριαλιστική "Νέα Τάξη" γενίκευση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και στην καταστροφή του περιβάλλοντος, για χάρη των κερδών και των καπιτα-ληστών.

Καταδικάζουμε με αγανάκτηση τη δολοφονική δράση των δυνάμεων καταστολής της ιταλικής κυβέρνησης, που δολοφόνησαν εν ψυχρώ δύο νεαρούς διαδηλωτές, τραυμάτισαν εκατοντάδες άλλους (πολλούς από αυτούς σοβαρά) και επιχείρησαν με τρομοκρατικά μέσα - όπως η εκδίωξη χιλιάδων διαδηλωτών (μεταξύ των οποίων και Ελλήνων) - να εμποδίσουν τις μαζικότατες διαδηλώσεις ενάντια στο απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα.

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση η οποία, υποτελής στη "Νέα Τάξη" της ΕυρωΕνωσης και των ΗΠΑ, έδωσε για μια φορά ακόμη "χείρα βοηθείας" στις δολοφονικές δυνάμεις καταστολής με την παράδοση λίστας διαδηλωτών στις ιταλικές αρχές.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή της Αθήνας να καταδικάσει άμεσα και απερίφραστα τη δολοφονική δράση των δυνάμεων καταστολής της Ιταλίας, κατά των χιλιάδων διαδηλωτών στη Γένοβα και να στείλει διάβημα διαμαρτυρίας στην Ιταλικής κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ