Σάββατο 2 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Αμπαλάρει» νέα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και κατά του λαού

Δική μας επιλογή το «εμπροσθοβαρές» πρόγραμμα, λέει ο Γ. Δραγασάκης, επιβεβαιώνοντας την πρεμούρα τους για τις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο

Ενα «οπλοστάσιο» αναπτυξιακών μέτρων για το κεφάλαιο, ταυτόχρονα με μέτρα 5,4 δισ. ευρώ σε βάρος του λαού, ετοιμάζει η κυβέρνηση, όπως παραδέχτηκε χτες ο αντιπρόεδρός της, Γ. Δραγασάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επιβεβαιώνοντας και με αυτόν τον τρόπο τον ενιαίο ταξικό χαρακτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής...

«Οριό μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε και δεν θα κάνουμε τίποτα να καταστρέψουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης της χώρας», ανέφερε, στέλνοντας σήμα ότι έγνοια της κυβέρνησης είναι η αποφυγή εκείνων των μέτρων που το εγχώριο κεφάλαιο χαρακτηρίζει «υφεσιακά».

Σε ό,τι αφορά την αντιλαϊκή επίθεση, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει για τη λήψη μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ, λέγοντας μάλιστα ότι ήταν επιλογή της το πρόγραμμα να είναι «εμπροσθοβαρές», να υλοποιηθούν δηλαδή νωρίτερα οι αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

«Αυτό που έχει μείνει είναι να νομοθετήσουμε φέτος μέτρα με τα οποία θα εξασφαλίσουμε ότι το 2018 θα έχουμε πλεόνασμα 3,5%. Το νούμερο είναι συγκεκριμένο, 5,4 δισ. ευρώ», δήλωσε, προσθέτοντας πως παραμένει «αγκάθι» το πλεόνασμα 3,5% που πρέπει να πετύχει η χώρα, καθώς δεν μπορεί να προβλεφθούν η πορεία της ανάπτυξης και η μείωση του χρέους. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα οπλοστάσιο αναπτυξιακών μέτρων το δίμηνο Μάη - Ιούνη προκειμένου να μπει η οικονομία σε θετικούς ρυθμούς.

Για το Ασφαλιστικό, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις, ωστόσο θα υπάρξουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Προϊδεάζοντας για παρεμβάσεις εξίσωσης προς τα κάτω των παροχών, δήλωσε ότι το Ασφαλιστικό έχει πολλά καθεστώτα και γι' αυτό θα τεθούν ενιαίοι κανόνες για όλους ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Και το κλασικό εργαλείο της σκανδαλολογίας...

Ακριβώς επειδή με ταχύτατους ρυθμούς προετοιμάζονται τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, η κυβέρνηση επιμένει στη σκανδαλολογία και - με αφορμή τη χτεσινή Πρωταπριλιά - ανταλλάσσει με την αξιωματική αντιπολίτευση ευφυολογήματα όπως: «Συγχαρητήρια πάντως στη ΝΔ. Καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες να αποδείξει ότι έχει χιούμορ, ειδικά όταν η συζήτηση δεν περιλαμβάνει τις λέξεις "διαπλοκή", "SIEMENS", "τιμολόγια", "εκβιαστές", "λίστες", "Παπασταύρου". Τότε το χάνει, μαζί με την ψυχραιμία της»...

Ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος (ρ/σ «Παραπολιτικά»), αναφερόμενος στην πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την επιβολή των capital controls, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κ.ο.κ., δήλωσε: «Εμείς, πρώτοι από όλους, βγάλαμε εκείνο το καλοκαίρι στη δημοσιότητα τους εκβιασμούς και όλα όσα μηχανεύονταν τα παράλληλα κέντρα εξουσίας στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Εξάλλου, την ιδέα των "capital controls" την είχαν προαναγγείλει σε Μέσα ενημέρωσης υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ (...) Η πρόταση της ΝΔ μπήκε ως αντίβαρο στη δική μας πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής (...) Μήπως η ΝΔ θέλει να αποκρύψει τις πολιτικές ευθύνες γι' αυτό το σκάνδαλο;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίωξη για κακουργήματα(2019-08-29 00:00:00.0)
Πλήρης άρση στους «κεφαλαιακούς ελέγχους»(2019-08-27 00:00:00.0)
Συμπλέει με ΝΔ στο αίτημα για Εξεταστική(2016-07-07 00:00:00.0)
Τι φταίει για το κλείσιμο των επιχειρήσεων;(2016-04-30 00:00:00.0)
Ολα για το κέρδος(2015-11-10 00:00:00.0)
Εισαγγελική έρευνα για παραβίαση των capital controls(2015-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ