Τετάρτη 30 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εκλεισαν τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο ΚΑΤ

Λόγω βλάβης στην υποδομή που τροφοδοτεί με ατμό τους κλιβάνους αποστείρωσης

Το Νοσοκομείο ΚΑΤ
Το Νοσοκομείο ΚΑΤ
Τη λειτουργία όλων των χειρουργείων ανέστειλε το ΚΑΤ, λόγω προβλήματος στην υποδομή τροφοδοσίας των κλιβάνων με ατμό για την αποστείρωση των χειρουργικών υλικών και εργαλείων. Παράλληλα, σταμάτησαν οι εισαγωγές ασθενών, εκτός των επειγόντων περιστατικών.

Το πρόβλημα προέκυψε από τη Δευτέρα 28/3 και από τις τέσσερις συνολικά ατμογεννήτριες, οι δύο τέθηκαν εκτός λειτουργίας και οι δύο υπολειτουργούν, καθώς, σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Χτες, λειτουργούσαν εκ περιτροπής το πλυντήριο και ο κλίβανος του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να έχει αποστειρωθεί μόνο ένα τμήμα των αναγκαίων χειρουργικών εργαλείων, ενώ τα υπόλοιπα είχαν μεταφερθεί για αποστείρωση σε κλιβάνους άλλων νοσοκομείων. Ετσι, τα χειρουργεία του ΚΑΤ είναι σε αναμονή της επιστροφής των εργαλείων προκειμένου να προχωρήσουν στις προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΑΤ σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της 1ης ΥΠΕ, τον Ιούνη του 2015, είχε ενημερώσει για τα προβλήματα υποδομής που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, αποσπώντας τη δέσμευση ότι θα πάει μηχανικός προκειμένου να τα καταγράψει. Ωστόσο, η δέσμευση αυτή δεν υλοποιήθηκε, προδίδοντας τις ευθύνες της διοίκησης και της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων συνεδρίασε εκτάκτως χτες και σε ενημέρωση που είχε από τη διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου, σημειώθηκε πως το πρόβλημα ομαλοποιείται, καθώς γίνεται η αναγκαία συντήρηση των ατμογεννητριών και τα χειρουργεία θα λειτουργούν κανονικά σήμερα Τετάρτη 30 Μάρτη το αργότερο. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του σωματείου δηλώνουν ότι θα παραμείνουν σε επιφυλακή μέχρις ότου το πρόβλημα επιλυθεί οριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ