Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 31 Μάρτη 2016 - αριθ. φύλλου: 12396

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόταση νόμου για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων

Κατατέθηκε χτες και, μεταξύ άλλων, προβλέπει επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους, ρυθμίσεις για οφειλές στις τράπεζες, επιδότηση ενοικίου και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη


ΣΕΛ.  14
ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Τα συνδικάτα της Αττικής συμμετέχουν στην πορεία και προετοιμάζουν την υποδοχή της

Μεγάλη συγκέντρωση την Κυριακή 10 Απρίλη, στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, όπου θα τερματίσει η πορεία κατά της ανεργίας, έχοντας διανύσει 217 χιλιόμετρα από την Πάτρα


ΣΕΛ.  12

Διαδηλώνουμε σήμερα και προετοιμάζουμε τη 48ωρη απεργία

  • Στις 7 μ.μ. το συλλαλητήριο στην Ομόνοια
  • Στον Πειραιά, την ίδια ώρα στην πλατεία Καραϊσκάκη

«Με τους μαζικούς, μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος - λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!», σημειώνει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωση για τα σημερινά συλλαλητήρια και καλεί σε «αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για την επιτυχία της γενικής 48ωρης απεργίας, μόλις το νομοσχέδιο - λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση έρθει στη Βουλή».


ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το σκάνδαλο...

Μ' ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια προσπαθούν να πετύχουν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης κάθε φορά που καταφεύγουν στη δοκιμασμένη συνταγή της πρόκλησης «κουρνιαχτού», στη σκανδαλολογία: Να θολώσουν το οπτικό πεδίο του λαού, να αποσπαστεί έστω προσωρινά η προσοχή του απ' τα κύρια και να εστιαστεί στα επουσιώδη. Να συσκοτιστούν οι πραγματικές αιτίες των λαϊκών βασάνων, αποδίδοντάς τα στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Να αξιοποιηθούν τα φαινόμενα αυτά και η υποτιθέμενη μάχη για την καταπολέμησή τους για την επιτάχυνση αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων στο κράτος, με στόχο τη διευκόλυνση της δραστηριότητας του κεφαλαίου, των επενδύσεών του. Να ξαναμοιράσουν την πίτα για λογαριασμό επιχειρηματικών ομίλων, παλιών και νέων τζακιών.

Η προχτεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή ήταν μια ακόμα τέτοια περίπτωση, απ' τις άπειρες που έχει παρακολουθήσει ο λαός, που τα αστικά κόμματα, νιώθοντας τη λαϊκή πίεση και δυσαρέσκεια, θέλοντας να συσκοτίσουν τη σύγκλισή τους σε θέσεις και προτάσεις διαχείρισης, ανέσυραν από τα συρτάρια τη γνωστή αγαπημένη σκανδαλολογία, την πάταξη της διαφθοράς, «τα καθαρά χέρια».

Διεκδικώντας ο καθένας για τον εαυτό του τη ρομφαία της κάθαρσης, Αλ. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης, από κοντά Καμμένος, Γεννηματά, Θεοδωράκης, Λεβέντης, ύψωσαν τους τόνους πολύ, διαφωνώντας λίγο έως καθόλου, αφού μοιράζονται την ίδια θέση υπεράσπισης του συστήματος όπου «παράγονται» και «αναπαράγονται» η διαφθορά και η διαπλοκή. Για το λόγο αυτό έκαναν «γαργάρα» το μεγαλύτερο και προφανέστερο των σκανδάλων, που είναι η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου και η αντιλαϊκή επίθεση που υποχρεωτικά τη συνοδεύει. Η στρατηγική του κεφαλαίου για την ανάκαμψη των κερδών του.

Για τον ίδιο λόγο, προσπέρασαν αποφάσεις - σκάνδαλα καραμπινάτα που δίνουν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους την ώρα που αφαιρούν απ' τα ελάχιστα δικαιώματα που έχουν απομείνει στο λαό, αποφάσεις που ενισχύουν το κεφάλαιο με ζεστό χρήμα, την ίδια ώρα που με άλλες βάζουν βαθιά το χέρι στη λεηλατημένη λαϊκή τσέπη, πετσοκόβουν δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα. Ούτε λέξη δεν βγήκε απ' το στόμα τους για τα, ύψους 5,4 δισ., καθ' ομολογίαν της κυβερνητικής εκπροσώπου, νέα μέτρα που έρχονται να φορτωθούν στην πλάτη του λαού, πλάι στα παλιά.

Το μόνο τους άγχος ήταν ποιος θα κερδίσει τη μάχη της ατάκας. Ποιος θα αποδειχτεί ικανότερος στον αποπροσανατολισμό του λαού, προσόν που εκτιμά ιδιαίτερα το κεφάλαιο, όταν πρόκειται για το πολιτικό του προσωπικό.

Καθ' όλη την πολύωρη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, μόνο το ΚΚΕ αναφέρθηκε στις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς προσφυγικού Δικαίου, στην παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από δήθεν συμμάχους. Μόνο το ΚΚΕ ανέδειξε την ανάγκη της προετοιμασίας του λαού για να βάλει εμπόδια στα νέα μέτρα που έρχονται, στο Ασφαλιστικό, στο Φορολογικό κ.ά. Μόνο το ΚΚΕ μίλησε για τα πραγματικά σκάνδαλα, «γεννήματα» κι αυτά όπως και η διαφθορά και η διαπλοκή του καπιταλισμού και για το δρόμο που ακολουθώντας τον ο λαός μπορεί να απαλλαγεί.

Τα υπόλοιπα κόμματα, αποδεχόμενα και στηρίζοντας την κυριαρχία του κεφαλαίου στην οικονομία, τον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας σαν αιώνιο, στηρίζουν αντικειμενικά το πλαίσιο στο οποίο γιγαντώνονται αυτά τα φαινόμενα και γίνονται αναπόφευκτα τα ίδια μέρος της διαπλοκής.ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
Τιμάμε το ΚΚΕ, το Κόμμα που γέννησε και γεννάει Μπελογιάννηδες

Εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής στην εκδήλωση μίλησε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην είσοδο του αίθριου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, δέσποζε το μνημείο για τον Ν. Μπελογιάννη, φιλοτεχνημένο από τον Μέμο Μακρή. Δίπλα στο μνημείο αναρτήθηκε επιγραφή με τα ονόματα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που έπεσαν στις επάλξεις του αγώνα.


ΣΕΛ.  10,    15


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΤΗΣ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ
Κάλεσμα σε οργανωμένη πάλη, κόντρα στο φόβο και τη μοιρολατρία

ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νομοσχέδιο για την επικύρωση του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών

ΣΕΛ.  9
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΗ
Να γίνει υπόθεση των εργαζομένων

ΣΕΛ.  5
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες

ΣΕΛ.  19


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org