Παρασκευή 18 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Δολοφονίες και αντιδράσεις για τους εποικισμούς

ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΡΑΜΑΛΑ.--

Δύο Παλαιστίνιοι, 19 και 20 ετών, σκοτώθηκαν από τα καταιγιστικά πυρά Ισραηλινών στρατιωτών σε μια διασταύρωση κοντά στον παράνομο εβραϊκό οικισμό Αριέλ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Οχθης, όταν φέρεται πως επιχείρησαν να μαχαιρώσουν μία γυναίκα. Οι νεαροί πυροβολήθηκαν δεκάδες φορές σε ζωτικά σημεία και οι κατοχικές δυνάμεις, όπως το συνηθίζουν, εμπόδισαν και καθυστέρησαν σκόπιμα την άφιξη ασθενοφόρου, το οποίο τελικά παρέλαβε τις δύο σορούς.

Πρόκειται για το διαρκές έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού, που προσπαθεί να αντιδράσει στη βάρβαρη κατοχή και τη συνεχιζόμενη αρπαγή της παλαιστινιακής γης, όπως αυτή των 235 εκταρίων κοντά στην Ιεριχώ της Δυτικής Οχθης, που ανακοίνωσε προχτές η ισραηλινή κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή, που αποσκοπεί στην επέκταση των ισραηλινών εποικισμών, προκάλεσε έστω για λόγους τακτικής την αντίδραση της ΕΕ (είχαν προηγηθεί οι κυβερνήσεις Γερμανίας και Γαλλίας), η οποία κατά τα άλλα στηρίζει την ισραηλινή κατοχή, διευρύνοντας τις προνομιακές σχέσεις με το κράτος - θύτη του Παλαιστινιακού και άλλων λαών της περιοχής.

Επίσης χτες έγινε γνωστό ότι άγνωστοι διέπραξαν βανδαλισμούς στη Μονή Τιμίου Προδρόμου της Δυτικής Οχθης του Ιορδάνη, ζήτημα που καταδίκασε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ