Παρασκευή 18 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17»
Παρατείνεται μέχρι τις 21 Μάη

Μετά την πετυχημένη της πορεία, η παράσταση «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17», παρατείνεται μέχρι το Σάββατο 21 Μάη στη Σκηνή Black Box του «Επί Κολωνώ» (Ναυπλίου 12, Αθήνα).

Ενας μονόλογος για ένα υπαρκτό πρόσωπο, την ΕΠΟΝίτισσα Αθηνά Χατζηεσμέρ. Παιδί Μικρασιατών προσφύγων, γεννημένη και μεγαλωμένη στα προσφυγόσπιτα των Νέων Σφαγείων, στον Ταύρο, μαθήτρια του Γυμνασίου και ράφτρα. Δέκα μέρες πριν από την Απελευθέρωση, στα 17 της χρόνια, και αφού βασανίστηκε για να καταδώσει τους συναγωνιστές της, στάθηκε αλύγιστη κι εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Τέσσερις νέοι καλλιτέχνες, με όχημα την ιστορία της Αθηνάς, συμπράττουν και συνομιλούν με το νέο άνθρωπο εκείνης της εποχής, ερευνώντας τις συνθήκες που οδηγούν στην αντίσταση και την επανάσταση. Μέσα από τις αναμνήσεις, τις σκέψεις, τις αισθήσεις και τις μουσικές παρακολουθούμε τις στιγμές που συνθέτουν το ψυχικό και το πνευματικό τοπίο της Αθηνάς. Ενα σώμα που έχει υποστεί βασανισμό και επανατοποθετείται στο χώρο και στο χρόνο. Ενα πνεύμα που ανατροφοδοτείται από την αγάπη για τη ζωή και δυναμώνει με το όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Συντελεστές: Κείμενο: Θαλασσιά Αντωνοπούλου. Σκηνοθεσία: Φαίδρα Σούτου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος. Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Σάββας Στρούμπος. Δραματουργική επεξεργασία: Η ομάδα. Πρωτότυπη μουσική: Ισίδωρος Πάτερος. Επιμέλεια Κίνησης: Φαίδρα Σούτου. Κοστούμια: Λένα Καφαντάρη. Φωτισμοί: Δημήτρης Σταμάτης.

Επί σκηνής: Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Εως το Σάββατο 26 Μάρτη η παράσταση θα παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 18.30.

Από 1 Απρίλη η παράσταση θα παίζεται κάθε Παρασκευή στις 21.30 και Σάββατο στις 19.00.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ