Πέμπτη 14 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρατείνονται οι παραστάσεις για την «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17»

Συνεχίζονται οι παραστάσεις έως το Σάββατο 26 Μάρτη για τη θεατρική παράσταση «Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17», στη σκηνή «Black Box» του θεάτρου «Επί Κολωνώ» (Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 94, Κολωνός, τηλ. 210.5138.067).

Η 80 λεπτών διάρκειας παράσταση θα παίζεται μέχρι και την Κυριακή 17 Γενάρη, κάθε Παρασκευή στις 8.15 το βράδυ, κάθε Σάββατο στις 7.00 και στις 9.30 το βράδυ και τις Κυριακές, επίσης στις 7.00 το βράδυ. Στη συνέχεια, από τις 22 Γενάρη και μετά θα παίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα.

Η Αθηνά Χατζηεσμέρ ήταν μαθήτρια, παράλληλα δούλευε ως ράφτρα και ζούσε με την οικογένειά της στα προσφυγικά, στην περιοχή των Νέων Σφαγείων στον Ταύρο. Στα χρόνια της Κατοχής αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Δέκα μέρες πριν από την απελευθέρωση, στα 17 της χρόνια, και αφού βασανίστηκε για να καταδώσει τους συναγωνιστές της, εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Συντελεστές: Κείμενο: Θαλασσιά Αντωνοπούλου. Σκηνοθεσία: Φαίδρα Σούτου, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος. Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Σάββας Στρούμπος. Δραματουργική επεξεργασία: Η ομάδα. Πρωτότυπη μουσική: Ισίδωρος Πάτερος. Επιμέλεια κίνησης: Φαίδρα Σούτου. Κοστούμια: Λένα Καφαντάρη. Φωτισμοί: Δημήτρης Σταμάτης.

Ερμηνεύουν: Ηλιάνα Μαυρομάτη, Ισίδωρος Πάτερος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ