Πέμπτη 10 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία απύθμενη

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε την Κυριακή και χτες έδωσε στη δημοσιότητα την απόφασή της, αποκλειστικά για το Προσφυγικό, που όπως φαίνεται προσφέρεται για αντιπερισπασμούς. Τι μας λέει γι' αυτό το καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ; Οτι για την αντιμετώπισή του χρειάζεται η «συγκρότηση ενός μαζικού πανευρωπαϊκού, αντιπολεμικού κινήματος, αλλά και η διεκδίκηση διαμόρφωσης ενός οδικού χάρτη ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή». Την ώρα, δηλαδή, που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα βάζει πλάτη σε πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της ΕΕ, που ανάβει «φιτίλια» στην μπαρουταποθήκη της Μέσης Ανατολής, η ηγεσία του κόμματος θα περιφέρεται φουμάροντας την «πίπα» της ειρήνης.

Λέει, ακόμα, ότι απαιτείται «η δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού προβλήματος» και πως «στην κατεύθυνση αυτή καλείται να συμβάλει και η Ελλάδα, αναγνωρίζοντας το κράτος της Παλαιστίνης». Τα λέει αυτά ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγάγει το ισραηλινό κράτος σε προνομιακό της συνομιλητή και συνεταίρο στην περιοχή, βαθαίνοντας τη στρατιωτική, οικονομική και πολιτική συνεργασία μαζί του.

Και ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι ο πρωθυπουργός πήγε χτες στις Βρυξέλλες με «εθνική γραμμή» μετά τη συναίνεση που έδωσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ λέει πως το Προσφυγικό αναδεικνύει διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα «στη συντήρηση και την πρόοδο, την αριστερά και τη δεξιά», που «δεν επιτρέπει επί της ουσίας εθνικές συναινέσεις»...

Υποκρισία δίχως όρια...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ