Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Στο Κάιρο προς αναζήτηση «ευκαιριών» για το κεφάλαιο

Πρόσκληση προς τις ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στα μεγάλα έργα υποδομών που εξελίσσονται στη χώρα του απηύθυνε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, Σ. Ισμαήλ, κατά τη χτεσινή επίσημη συνάντησή του με κλιμάκιο της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελούμενο από τον υπουργό Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη και τον γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γ. Τσίπρα. Η κυβερνητική αντιπροσωπεία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο «σύσφιξης» των σχέσεων συνεργασίας του κεφαλαίου των δύο χωρών, κυρίως στους τομείς των Μεταφορών, του Τουρισμού, της Ενέργειας και των Τηλεπικοινωνιών.

Χτες, δεύτερη μέρα του ταξιδιού της ελληνικής αποστολής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπουργών Μεταφορών Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, με τη συμμετοχή του Γ. Τσίπρα και του αντιπροέδρου της ΕΡΓΟΣΕ, Χ. Διονέλη. Σε αυτήν συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την κρουαζιέρα και τις επιβατικές ατμοπλοϊκές γραμμές, τις εμπορικές ναυτιλιακές γραμμές, τις υποδομές, τη λειτουργία και διαχείριση λιμένων, αλλά και ενδεχόμενες συνεργασίες στις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές, καθώς και στις αστικές μεταφορές σταθερής τροχιάς.

Υπογράφηκε, ακόμη, «Πρωτόκολλο Συνεργασίας στις Αερομεταφορές», το οποίο προβλέπει την ενίσχυση συνεργασίας Ελλάδας - Αιγύπτου στη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας και τη βελτίωση των δικτύων αεροδιαδρόμων, ενώ συμφωνήθηκε να αυξηθεί ο αριθμός πτήσεων μεταξύ Ελλάδος - Αιγύπτου σε 21 από 14 που είναι σήμερα. Επίσης, συμφωνήθηκαν κοινές «Δράσεις Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων», όπως η συνεργασία για διυλιστήρια νερού, αφαλάτωση, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, βιολογικούς καθαρισμούς, αρδευτικά έργα. Μέχρι τέλη Μάρτη, οι δύο πλευρές αναμένεται να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις συνεργασίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων, ανάμεσα στις οποίες, με τον πρόεδρο των αιγυπτιακών σιδηροδρόμων, τον υφυπουργό Πετρελαίου και τους προέδρους των κρατικών εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, άλλων μεγάλων επιχειρήσεων από το χώρο της Ενέργειας, αλλά και τον πρόεδρο της Εταιρείας Ανάπτυξης της Ζώνης της Διώρυγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ