Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν αύριο οι γιατροί

Ψηφίζουν οι γιατροί αύριο, για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και για αντιπροσώπους για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) που θα γίνει τον Απρίλη.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) καλεί σε ενίσχυσή της, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα: «Στον καπιταλισμό η Υγεία, η Πρόνοια, η ασφάλιση των εργαζομένων είναι κόστος για το κεφάλαιο και το κράτος του. Εμπόδιο για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του. Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της σαρωτικής επίθεσης που δεχόμαστε εμείς και οι ασθενείς μας.

Για αυτό, ανάλογα μέτρα στην Υγεία εφαρμόζονται διαχρονικά και ενιαία από όλες τις κυβερνήσεις, σε όλα τα κράτη της ΕΕ με ή χωρίς μνημόνια, με ή χωρίς ευρώ».

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ «πιάνει το νήμα της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία, των ιδιωτικοποιήσεων, των ελαστικών μορφών απασχόλησης από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», προσθέτοντας ότι «δεν έχει προτεραιότητα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», αλλά «πώς θα στηρίξει την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων».

Η ΔΗΠΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να τιμωρήσουν τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, επισημαίνοντας ότι «οι προτάσεις της πλειοψηφίας της ΟΕΝΓΕ όχι μόνο δε δίνουν λύσεις στα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αντίθετα οδηγούν στη δραματική επιδείνωση της κατάστασης των νοσοκομειακών γιατρών».

Τονίζει ότι «ήρθε η ώρα να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί στο πλευρό των ασθενών τους και της λαϊκής οικογένειας, για να πάψει η Υγεία να είναι θυσία χωρίς τέλος για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ