Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
48ωρη απεργία όταν έρθει το αντιασφαλιστικό σχέδιο

Απόφαση για την κήρυξη 48ωρης απεργίας τη μέρα που θα κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο πήρε χτες το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ.

Η Νίκη Χρονοπούλου, εκ μέρους των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, μιλώντας για το Ασφαλιστικό ανέδειξε μεταξύ άλλων τις ευθύνες συνδικαλιστικών δυνάμεων που λειτούργησαν «ως λαγοί για τη δημιουργία και την επέκταση των επαγγελματικών ταμείων». Σημείωσε ότι για τους δημοσίους υπαλλήλους αποτελεί αιτία πολέμου και «ο νεόφερτος νόμος της αξιολόγησης» που «επιταχύνει τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στον κρατικό μηχανισμό, προκειμένου να συμβάλει πιο αποτελεσματικά στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου κυβέρνησης - κεφαλαίου για την ανάκαμψη της οικονομίας, με στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων. (...) Μιλάει για στοχοθεσία κι εδώ μην ξεχνάμε ότι η στοχοθεσία, ως εργαλείο αξιολόγησης που τόσο ένθερμα υποστήριξε η κυβέρνηση, ήταν πρόταση της ΠΟΕ - ΟΤΑ, αλλά και θέση της ΑΔΕΔΥ».

Η ΠΑΣΚ τάχθηκε υπέρ της «αξιολόγησης». Για το Προσφυγικό καταδίκασε το ρατσισμό, αλλά ξέχασε να αναφερθεί στις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ κ.ά. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ έπεσε σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα σε βάρος των προσφύγων, ενώ το ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) εξέφρασε την ανησυχία του για το αν η ανάπτυξη θα είναι αναιμική ή όχι, ξεχνώντας να διευκρινίσει ότι μιλά για ανάπτυξη σε όφελος των καπιταλιστών και σε βάρος των εργατών. Τέλος, οι «Παρεμβάσεις» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.) που ψήφισαν λευκό - γιατί θεωρούν ότι η απόφαση για 48ωρη οδηγεί στην αποκλιμάκωση του αγώνα... - έριξαν για άλλη μια φορά λάσπη στο ΠΑΜΕ, για να συγκαλύψουν ότι αυτοί συμμετείχαν σε δραστηριότητες και καλλιεργούσαν αυταπάτες για το ρόλο της κυβέρνησης, διευκολύνοντας έτσι το πέρασμα αντιλαϊκών πολιτικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις(2022-06-10 00:00:00.0)
Ιδια αντιλαϊκή πολιτική μέσα κι έξω(2016-03-02 00:00:00.0)
Στα δικαστήρια η απεργία διαρκείας - αποχή της ΑΔΕΔΥ(2014-07-09 00:00:00.0)
Αποφάσισαν απεργία στο Δημόσιο(2014-02-15 00:00:00.0)
Αποφάσισαν απεργία στο Δημόσιο(2014-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ