Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γιορτή ταξικής αλληλεγγύης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Από τις δραστηριότητες με τα προσφυγόπουλα
Από τις δραστηριότητες με τα προσφυγόπουλα
Μια μεγάλη γιορτή ταξικής αλληλεγγύης στήθηκε χτες βράδυ στο στρατόπεδο μετεγκατάστασης προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκε με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της πόλης η συγκέντρωση για την 8η του Μάρτη, με πρωτοβουλία των ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης βρήκε έκφραση το σύνθημα «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», οι πρόσφυγες πήραν στα χέρια τους τις σημαίες και τα πλακάτ, ύψωσαν τα χέρια τους με το σήμα της νίκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για παιδιά από γυναίκες - μέλη των Συλλόγων της ΟΓΕ και φοιτητές - μέλη του ΜΑΣ. Τα παιδιά συμμετείχαν σε τσουβαλοδρομίες, κουταλοδρομίες. Πήραν από ένα μπαλόνι στο χέρι, δύο μπισκότα, καραμέλες και άλλα ζαχαρωτά. Εσφιξαν δυνατά στην αγκαλιά τους τα παιχνίδια που τους μοίρασαν και τις ζωγραφιές που έστειλαν δώρο για τα προσφυγόπουλα συνομήλικά τους παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών της Θεσσαλονίκης.

Μένει να παραδοθούν τις επόμενες μέρες και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από Λαϊκές Επιτροπές, ταξικά σωματεία, Συλλόγους Γυναικών κ.ά. Στην εκδήλωση μίλησε η Ηλέκτρα Ραΐζη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΓΕ.


Η μαζική συγκέντρωση στα Διαβατά
Η μαζική συγκέντρωση στα Διαβατά

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ