Τετάρτη 9 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παλεύουμε για τη γυναικεία ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες

Σημεία από το χαιρετισμό της Μαιρήνης Στεφανίδη

Εμείς οι γυναίκες του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, 40 χρόνια τώρα ασυμβίβαστα συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση, προπονημένη στο «εμπόριο ελπίδας», θα προσπαθήσει άλλη μια φορά να εξαπατήσει τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Στο επίκεντρο θα είναι τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των επιχειρηματικών ομίλων. Με τα συνθήματα περί «ισότητας των δύο φύλων» δεν αντιμετωπίζεται η απαξίωση του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας. Η μητρότητα βρίσκεται στο απόσπασμα, όταν εντείνεται η εργοδοτική επιθετικότητα που φτάνει μέχρι την απόλυση εγκύου ή τον εκβιασμό να υπογράψει η εργαζόμενη δήλωση ότι δε θα κάνει οικογένεια.

Τέρμα πια στις αυταπάτες της «ισότητας» της κομμένης και ραμμένης στα μέτρα των εκμεταλλευτών του μόχθου μας. Είναι η «ισότητα» που μας αύξησε τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης και μας καταδικάζει να δουλεύουμε μέχρι το θάνατο. Που μας ζητάει να ξεχάσουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Στο όνομα της ισότητας θέλουν η γυναικεία απασχόληση να υπάρχει, να διευρύνεται αλλά να είναι μαύρη, χωρίς δικαιώματα, να είναι χωρίς στον ήλιο μοίρα.

Η δράση της ΟΓΕ, σε όλη την Ελλάδα, συναντιέται με τη δράση δεκάδων σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με τους μικρούς εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους/ες που συσπειρώνονται σε συλλόγους, επιτροπές της ΠΑΣΕΒΕ, με τους φτωχούς αγρότες από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες τους, τις Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται με τα αιτήματα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, με τη δράση των σπουδαστριών και σπουδαστών του ΜΑΣ. Αυτός ο κοινός μας αγώνας ανοίγει το δρόμο για τη μόνη ελπιδοφόρα διέξοδο. Αυτή είναι η δική μας συμμαχία, που δεν παζαρεύει τα λαϊκά συμφέροντα.

Τη φετινή 8 Μάρτη στέλνουμε μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης και αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες όλου του κόσμου, που βιώνουν τη φτώχεια, τους πολέμους, την εργασιακή εκμετάλλευση, τις κοινωνικές ανισοτιμίες και τις αναχρονιστικές αντιλήψεις για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και αλλού, που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Δε θα δεχτούμε τα παιδιά μας να γίνουν κρέας στις πολεμικές τους μηχανές για τα συμφέροντα των μονοπωλίων τους, δημιουργώντας τα καραβάνια των προσφύγων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ