Σάββατο 5 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Με επιτυχία η εκδήλωση για τον Ν. Νικηφορίδη

Από την πορεία προς το μνημείο πίσω από το Επταπύργιο
Από την πορεία προς το μνημείο πίσω από το Επταπύργιο
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη χτεσινή εκδήλωση μνήμης και αγώνα που πραγματοποίησε η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) στο Πάρκο Ειρήνης στις Συκιές, για τον πρωτομάρτυρα της Ειρήνης Νίκο Νικηφορίδη, καθώς και όλους τους ανώνυμους κι επώνυμους λαϊκούς αγωνιστές που πάλεψαν ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία μέχρι το μνημείο, στον τόπο εκτέλεσης των λαϊκών αγωνιστών, πίσω από το Επταπύργιο.

Εκεί εκτελέστηκε στις 5/3/1951, ο Ν. Νικηφορίδης, μαζί με άλλους 6 αγωνιστές για την κοινωνική απελευθέρωση, μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας. Σημείωσε ότι σήμερα που τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας, που οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν το θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά, ο λαός μας, οι νέοι, χρειάζεται να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, για έξοδο τώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οπως είπε, «ο λαός μας, όλοι οι λαοί της περιοχής, κόντρα στις σημαίες των πολεμοκάπηλων αστών πρέπει να υψώσουν τις δικές τους σημαίες, του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση και τη δίκαιη ειρήνη.

Σήμερα η καλύτερη τιμή στον Νίκο Νικηφορίδη και στους χιλιάδες άλλους λαϊκούς αγωνιστές είναι η συνέχιση του αγώνα τους, για να γίνουν πραγματικότητα τα ιδανικά για οποία θυσιάστηκαν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ