Σάββατο 5 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από σήμερα κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» του Μάρτη

«Ο καπιταλισμός γεννάει κρίσεις - πολέμους - προσφυγιά! Παλεύουμε για την ανατροπή του!». Με αυτό το σύνθημα, ο «Οδηγητής» του Μάρτη κυκλοφορεί από σήμερα Σάββατο. Στο εξώφυλλο ακόμα, η φωτογραφία του προσφυγόπουλου που προσπαθεί να φτάσει με τα πόδια στα σύνορα συνοδευόμενη από τους στίχους «Ξέρω τ' όνομά σου, την εικόνα σου και πάλι από την αρχή, ψάχνω για μια διέξοδο γυρεύοντας μια αλλιώτικη ζωή» (του Κώστα Τριπολίτη, από το τραγούδι «Δε λες κουβέντα») αποτυπώνει το δράμα των χιλιάδων ξεριζωμένων ανθρώπων.

Στην πλούσια ύλη του ξεχωρίζουν:

  • «Ο καπιταλισμός γεννάει κρίσεις - πολέμους - προσφυγιά! Παλεύουμε για την ανατροπή του!», άρθρο του Θανάση Χαστά, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
  • «Χωρίς τέλος η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα με θύματα τους λαούς! Χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στη χώρα μας»! Αρθρογραφία για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Σχολιασμός με αφορμή την 21η Μάρτη - Παγκόσμια Μέρα κατά του ρατσισμού.
  • Ανακοίνωση του Γραφείου του ΚΣ για τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης Δεκέμβρης 2015 - Γενάρης 2016. Οι νικητές της άμιλλας που προκήρυξε το ΚΣ.
  • Πλούσιο ρεπορτάζ από τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος με συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις από χώρους δουλειάς και κατάρτισης.
  • Β' μέρος του αφιερώματος του «Οδηγητή» στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του: Συνέντευξη με τη μαχήτρια του ΔΣΕ Βασιλική (Κική) Βούλγαρη - Τσούτσου.
  • Αρθρο για την προετοιμασία των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλη σε όλη την Ελλάδα με σύνθημα: «Αλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη».
  • Ερωτήσεις - Απαντήσεις για «Το ενιαίο 12χρονο σχολείο σύγχρονης Γενικής Παιδείας» με βάση την πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο.
  • Μικρή αναφορά στο «Χρονικό» του Γιάννη Μαρκόπουλου και παρουσίαση του έργου του «Θεσσαλικός κύκλος» που θα ανέβει στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org