Σάββατο 5 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα η σύσκεψη και η συγκέντρωση στα Προπύλαια

Θέμα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η δράση των σωματείων και η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες - μετανάστες

Αστείρευτη είναι η αλληλεγγύη εργατικών σωματείων και άλλων φορέων σε πρόσφυγες και μετανάστες
Αστείρευτη είναι η αλληλεγγύη εργατικών σωματείων και άλλων φορέων σε πρόσφυγες και μετανάστες
Σε σύσκεψη με θέμα «Οργάνωση της πάλης ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης - ΕΕ - ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών και στους πρόσφυγες» προχωρούν σήμερα, στις 10 π.μ., στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42 - 46, πλ. Βικτωρίας), οι διοικήσεις κλαδικών Συνδικάτων από την Αττική. Αμέσως μετά θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση, στη 1 μ.μ. στα Προπύλαια και σε πορεία στα γραφεία της ΕΕ.

Την πρωτοβουλία πήραν τα εξής Συνδικάτα: Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκου, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Πρακτορείων Τύπου, Χαρτεργατών, Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας, Ιδιωτικής Υγείας, Λογιστών Ελεγκτών, Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών, ΣΕΤΗΠ, ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, Χρηματοπιστωτικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «ΣΕΦΕΡΗΣ» και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ», Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Ανταπόκριση στο κάλεσμα

Στο κάλεσμά τους ανταποκρίνονται σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, σπουδαστικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς της Αττικής. Την πρωτοβουλία των Συνδικάτων στηρίζει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ). Παράλληλα, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης στα γραφεία της (Ηπείρου 5, Αθήνα, 10 π.μ. - 2 μ.μ.).

Επίσης, η ΕΕΔΥΕ καλεί τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος να συμμετάσχουν στη σύσκεψη των σωματείων και στην πορεία που θα ακολουθήσει. Θυμίζουμε ότι σήμερα Σάββατο θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΕΔΥΕ στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου, με τη συμμετοχή όλων των μελών του και των Γραμματειών των Επιτροπών Ειρήνης από το νομό Αττικής.

Αντίστοιχη απόφαση συμμετοχής στη σημερινή σύσκεψη έχει πάρει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και καλεί τα σωματεία και τις τοπικές ενώσεις ΕΒΕ να δώσουν το «παρών».

Αλλες εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις - συσκέψεις με θέμα τις επικίνδυνες εξελίξεις που δρομολογούν η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στην περιοχή, αλλά και την έμπρακτη αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες, έχουν προγραμματιστεί:

  • Από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και τις Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου Δέλτα, αύριο Κυριακή, στις 11 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου.
  • Από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας την Παρασκευή 11 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 15 Μάη η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης(2016-04-17 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη από κάθε γωνιά της χώρας(2009-01-16 00:00:00.0)
Με διαδηλώσεις οι γειτονιές στο Σύνταγμα(1999-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ