Σάββατο 5 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΜΕΝΙΑΣ
Με στόχο μια «νέα ώθηση» στις «συνεργασίες» του κεφαλαίου

Ολοκληρώθηκαν, χτες, στην Αθήνα, οι εργασίες της 5ης Συνόδου της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Βιομηχανικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας, των οποίων προήδρευσαν, από ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δ. Μάρδας και, από αρμενικής πλευράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών G. Nazarian.

Επισήμως, τις εργασίες της Συνόδου απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, θέματα όπως «η αναβάθμιση του διμερούς θεσμικού πλαισίου συνεργασίας» στους τομείς της οικονομίας, των Μεταφορών, του Τουρισμού, της Γεωργίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος, της Επιστήμης και Τεχνολογίας, καθώς και της ευρύτερης συνεργασίας εντός του πλαισίου του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ).

Ο ίδιος ο Δ. Μάρδας δήλωσε κατόπιν ότι το πρωτόκολλο που υπέγραψαν οι δύο αντιπροσωπείες «περιλαμβάνει ένα σύνολο δραστηριοτήτων, όπως θέματα που σχετίζονται με την Παιδεία, την Υγεία, τις Μεταφορές, τον Τουρισμό, τη Γεωργία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, την Τεχνολογία, τη φορολογία (...) Και βέβαια, στο πλαίσιο όλης αυτής της προσπάθειας, εκείνο που επιδιώκεται είναι να αναπτύξουμε τις εμπορικές και γενικότερα τις οικονομικές μας σχέσεις».

Πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει «συνάντηση επισκόπησης» αργότερα, ώστε να ελέγξουν «τι ακριβώς έχουμε πετύχει από τους στόχους που θέσαμε», η οποία συνάντηση θα συνοδεύεται και από μια επιχειρηματική αποστολή στο Ερεβάν.

«Πρέπει να παρακινήσουμε και να υποκινήσουμε τους επιχειρηματίες μας, έτσι ώστε να αναλάβουν περισσότερο δράσεις ιδιαίτερα στο χώρο του εμπορίου, καθώς τα εμπόδια είναι τα γνωστά του διεθνούς εμπορίου και τίποτε άλλο», κατέληξε ο Ελληνας υφυπουργός.

Με ανάλογο ύφος τοποθετήθηκε και ο Αρμένιος υφυπουργός: «Και εμείς προσδίδουμε ιδιαίτερα μεγάλη σημασία στο περιεχόμενο της συνάντησης αυτής, δηλαδή της μεικτής διακυβερνητικής συνόδου, ακριβώς για να δώσουμε μια νέα ώθηση και να διευρύνουμε τις μεταξύ μας εμποροοικονομικές συναλλαγές και να δώσουμε μια νέα ώθηση σε πολλούς τομείς που παρουσιάζουν σημαντικό ενδιαφέρον αμοιβαίως».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ