Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Κατεβάζει ιδέες για Προσφυγικό και αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος

Τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται στο σημερινό συμβούλιο πολιτικών αρχηγών σκιαγράφησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

Ζήτησε «να τελειώνουμε με την κριτική, ας μην ξανακάνει κανείς μας κριτική στην κυβέρνηση για το παρελθόν, αρκεί να αποφασίσουμε ότι θα κάνουμε μια καινούργια αρχή». Επέμεινε να υπάρξει «ένας κεντρικός συντονιστής. Ενας υπερυπουργός που θα συντονίζει όλες τις ενέργειες». «Να επιλέξουμε έναν σοβαρό άνθρωπο, οικουμενικής αποδοχής, ο οποίος θα μιλά απευθείας με τον πρωθυπουργό», πρόσθεσε, λέγοντας ότι θα προτείνει σήμερα συγκεκριμένο πρόσωπο, και ότι το έχει συζητήσει ήδη με άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Είπε παραπέρα: «Μίλησα και με τον Κ. Μητσοτάκη και την Φ. Γεννηματά και κάναμε μέτωπο, με την έννοια τού να πάμε εκεί (σ.σ.: στη σύσκεψη), να βρούμε λύσεις και να μην κάνουμε απλώς χειραψίες (...) Δεν νομίζω ότι υπάρχει η διάθεση να είμαστε εμείς απέναντι σε μια κυβέρνηση, αρκεί η κυβέρνηση να ανοίξει και αυτή τα χαρτιά της. Να πάμε σε μια εθνική πολιτική. Δεν θα πάμε στη συνάντηση να συνυπογράψουμε τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα. Θα πάμε στη συνάντηση για να συνδιαμορφώσουμε τις αποφάσεις της χώρας».

Παρουσιάζοντας, δε, τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα συναινέσει στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, είπε: «Πρέπει να υπάρχει μια παραδοχή της κυβέρνησης ότι πρέπει να κάνουμε μια καινούργια πολιτική. Εάν μας καλεί να πούμε "μπράβο" στην πολιτική που ασκείται, δεν μπορεί να γίνει αυτό, γιατί έχουμε πρόβλημα. Να υπάρχει η παραδοχή ότι πρέπει να πάμε σε μια νέα πολιτική».

Εβαλε, επίσης, όρο ότι «οι μετανάστες επιστρέφουν στις χώρες από όπου προέρχονται (...) Είμαστε υποχρεωμένοι να παρέχουμε άσυλο στους πρόσφυγες, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας (...) Οι μισοί, όμως, από αυτούς που φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά είναι Μαροκινοί, Αφγανοί, Τυνήσιοι. Δεν είναι πρόσφυγες, είναι οικονομικοί μετανάστες». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αρνητικός στο να συνδεθεί το Προσφυγικό με την «αξιολόγηση».

Σε ένα άλλο θέμα, δείχνοντας πώς προσεγγίζει την αναδιάταξη του αστικού πολιτικού συστήματος, είπε: «Δεν πιστεύω στις συνεχείς προσπάθειες για ύπαρξη ενός καινούργιου κεντροαριστερού φορέα. Οι μεταρρυθμιστικές, εκσυγχρονιστικές δυνάμεις της χώρας είναι πολλές. Είναι κεντρώες δυνάμεις, πολλές φορές και φιλελεύθερες. Ολοι αυτοί πρέπει να συναντηθούμε. Οι φιλελεύθεροι, οι μεταρρυθμιστές αριστεροί, πρέπει να συναντηθούμε και να δούμε τις δυνατότητες μιας πολύ δυναμικής έκφρασης (...) Μπορεί να είναι από μια συμμαχία στη Βουλή, μια συμμαχία στην κοινωνία, μέχρι και ένας εκλογικός συνδυασμός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπέρ της αναστολής του «φρένου χρέους» το 2024 το συνέδριο του SPD(2023-12-12 00:00:00.0)
Το λαϊκό τραγούδι μέσα από τους στίχους της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου(2022-01-19 00:00:00.0)
Δεδομένη η νέα αντεργατική επίθεση(2019-06-01 00:00:00.0)
Παραδέχεται τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε πολλά κέντρα φιλοξενίας(2016-08-24 00:00:00.0)
Διαπιστευτήρια...(2015-11-28 00:00:00.0)
"Δε θα κάνουμε πίσω"(1997-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ