Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίσκεψη του προέδρου της Βουλής της Ιορδανίας

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Βουλής της Ιορδανίας, A. Τarawneh, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε χτες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, τον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, και τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά.

Στο επίκεντρο των δηλώσεων του Πρ. Παυλόπουλου βρέθηκε το Προσφυγικό, ο οποίος εξήρε τη στάση της Ιορδανίας, που δέχεται στο έδαφός της μεγάλο μέρος προσφύγων απ' τη Συρία και όχι μόνο.

«Προσπερνώντας» το ρόλο που παίζει η λυκοσυμμαχία στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και το χαρακτήρα των αποφάσεών της για το Προσφυγικό, ο Πρ. Παυλόπουλος ευχήθηκε η ΕΕ να πάρει τελικά τις αποφάσεις που πρέπει για «τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και την διαχείριση του Προσφυγικού, όπως ταιριάζει στον άνθρωπο».

Ο Α. Tarawneh ανέφερε πως στην Ιορδανία βρίσκονται περισσότεροι από 1,4 εκατ. Σύροι, 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι που ζουν εκεί πάνω από 50 χρόνια και περισσότεροι από 500 χιλιάδες Ιρακινοί και προθυμοποιήθηκε να μεταφέρει την εμπειρία της χώρας του για το πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ