Σάββατο 27 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ
Διαμαρτυρία χτες στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Να σταματήσουν οι διώξεις που στόχο έχουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής τους δράσης απαίτησαν, με τη χτεσινή τους παρέμβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ. Στο πλευρό τους βρέθηκε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Αντιπροσωπεία των Επιτροπών Αγώνα και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» συναντήθηκε με τον υπουργό, Ν. Παναγιωτόπουλο. «Οι αυτοαπασχολούμενοι αυτοκινητιστές πραγματοποιήσαμε το 2011 ένα μεγάλο, δίκαιο και συλλογικό αγώνα ενάντια στα σχέδια της τότε κυβέρνησης για τη λεγόμενη "απελευθέρωση", ενάντια στα σχέδια εισβολής του μεγάλου κεφαλαίου στον κλάδο του ταξί», σημειώνουν οι Επιτροπές στο υπόμνημά τους και καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει για να σταματήσουν οι άδικες και απαράδεκτες διώξεις.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα και να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε ανακοινώσεις. Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ τόνισαν πως αναμένουν τις πρωτοβουλίες του υπουργείου, παραμένοντας σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Υπενθυμίζουμε πως πέντε χρόνια μετά τις κινητοποιήσεις του 2011, έχουν μοιραστεί σχεδόν 7.000 κλήσεις σε αυτοαπασχολούμενους στα ταξί, για να παρουσιαστούν σαν κατηγορούμενοι σε δίκες από το Φλεβάρη μέχρι και τον Απρίλη. Είναι αρκετοί αυτοί που έχουν κληθεί σε δύο και τρεις δίκες. Στις υποθέσεις που έχουν μέχρι σήμερα εκδικαστεί, κάποιοι έχουν αθωωθεί, υπάρχουν όμως και καταδικαστικές αποφάσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στη Δράμα.

Οι διώξεις αυτές, όπως καταγγέλλει η ΠΑΣΕΒΕ, βρίσκουν τους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές χρεωμένους σε Εφορία, ΟΑΕΕ και τράπεζες. Οπως σχολιάζουν, στόχο έχουν να λειτουργήσουν και ως μοχλός πίεσης προκειμένου να αποθαρρύνουν τη συμμετοχή τους στις σημερινές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ