Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2016 - αριθ. φύλλου: 12370

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες

Στα μπλόκα θα συζητηθούν οι απαντήσεις της κυβέρνησης και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα


ΣΕΛ.  10

Η πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα

Eurokinissi

Η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα καλούν τις χώρες της ΕΕ να εφαρμόσουν τις αποφάσεις, όμως αυτές οι «αποφάσεις» είναι που οδηγούν χιλιάδες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων να εγκλωβίζονται στην Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ευθύνη, γιατί ουσιαστικά συμμετέχει σε όλα τα στάδια γέννησης και διόγκωσης του προβλήματος. Στηρίζει ουσιαστικά, όπως και οι προηγούμενες, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη Συρία, κάτι που επιβεβαιώνει και το «κόκκινο χαλί» στη ΝΑΤΟική δράση στο Αιγαίο. Στηρίζει τις συνθήκες Σένγκεν και Δουβλίνου, αλλά και τις τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ, όπως της χτεσινής Συνόδου των υπουργών Εσωτερικών.

Διέξοδος στο πρόβλημα υπάρχει μόνο σε σύγκρουση με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ιμπεριαλιστικές συμφωνίες.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΕΕΔΥΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Μαζική διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Στο στόχαστρο των συγκεντρωμένων βρέθηκε η πολιτική της κυβέρνησης, που εμπλέκει το λαό και τη χώρα βαθύτερα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, σπουδαστές, συνταξιούχοι κ.ά., ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, της ΟΒΣΑ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, της ΕΕΔΔΑ, σωματείων και ομοσπονδιών, για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ, ενάντια στη ΝΑΤΟική δράση στο Αιγαίο.


ΣΕΛ.  7

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Για τη σύγκληση σύσκεψης πολιτικών αρχηγών

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με αφορμή την πρόταση για σύγκληση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Προσφυγικό, δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να προκύψει κάτι συγκεκριμένο και ουσιαστικό, ούτε θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει διαμόρφωση ενιαίας - «εθνικής» όπως λέγεται - στρατηγικής, από τη στιγμή που υπάρχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και προτάσεις.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση, όπως είπε και ο πρωθυπουργός χτες στη Βουλή, αλλά και τα άλλα πολιτικά κόμματα, προτείνουν τη σύσκεψη ως διαπραγματευτικό ατού, για να ζητηθεί η πιστή εφαρμογή των πρόσφατων αποφάσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μα, το πρόβλημα το δημιουργούν ακριβώς αυτές οι αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ, ήδη από τον Οκτώβρη, είχε καταγγείλει τις αποφάσεις της ΕΕ στο θέμα του Προσφυγικού, με τις οποίες η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει και οι οποίες μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε και τα ζούμε καθημερινά.

Αυτές οι αποφάσεις προβλέπουν διαλογή και μετεγκατάσταση ενός μικρού αριθμού προσφύγων, ενώ για την πλειοψηφία προβλέπεται η καταστολή, η επαναπροώθηση και ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ξεριζωμένοι από εμπόλεμες χώρες, όπως το Αφγανιστάν, που η ΕΕ παράνομα δεν τους αναγνωρίζει το καθεστώς του πρόσφυγα, με αποτέλεσμα τον τελικό εγκλωβισμό τους.

Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να υπάρξει συναίνεση ανάμεσα στο ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα, που από την πρώτη στιγμή χαιρέτισαν την ανάμειξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, γνωρίζοντας ότι αυτή η εμπλοκή αντιμετωπίζει το Προσφυγικό ως πρόσχημα, ενώ ουσιαστικά σχετίζεται με τον πόλεμο και τους ανταγωνισμούς στη Συρία και θα αξιοποιηθεί από την Τουρκία για να προβάλλει τις γνωστές της αξιώσεις για γκρίζες ζώνες και παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας;

Το ΚΚΕ έχει προτείνει την απευθείας μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Τουρκία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, αλλά και από τα ελληνικά νησιά, όσων έχουν εγκλωβιστεί, στα κράτη τελικού προορισμού τους, με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ, σε αντίθεση με «hot spots» ή κέντρα μετεγκατάστασης, διαλογής και εγκλωβισμού.

Εχει προτείνει ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Και, φυσικά, να δυναμώσει η πάλη του λαού μας ενάντια σε πολέμους κι επεμβάσεις στην περιοχή, ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς τους πολέμους, που δημιουργούν μόνο περισσότερους ξεριζωμένους.

Οι θέσεις όλων των άλλων κομμάτων έτσι κι αλλιώς διατυπώνονται με επάρκεια στις διαδικασίες της Βουλής, όπως και του ΚΚΕ, αλλά και στις επαφές που έχουν τα κόμματα μεταξύ τους. Με την έννοια αυτή, η κυβέρνηση έχει υπόψη της όλες τις αναλυτικές θέσεις από όλα τα κόμματα. Μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών, με το περιεχόμενο που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα, ούτε νόημα έχει ούτε βοηθά στην επίλυση του προβλήματος. Συνεπώς, δε χρειάζεται καν να συγκληθεί.


Προσφορά

Ο Γιώργος Α. προσφέρει στο ΚΚΕ 5.000 ευρώ στη μνήμη του παππού του καπετάν ΛΥΚΟΥΡΓΟΥ και της γιαγιάς του ΜΑΡΙΓΟΥΛΑΣ.ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Πρωτοβουλίες με ορίζοντα τη 48ωρη απεργία

ΣΕΛ.  15
ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Αποκαλύπτουμε τις αιτίες, αναδεικνύουμε τον πραγματικό αντίπαλο των λαών

ΣΕΛ.  14

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ