Σάββατο 27 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Για το εργατικό «ατύχημα» στην Ικαρία

Με ανακοίνωσή του για το εργατικό «ατύχημα» στο εργοτάξιο του δρόμου Κάλαμος - Νας, το Συνδικάτο οικοδόμων Ικαρίας και Φούρνων «εκφράζει την βαθιά οδύνη και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειές των δύο πρόωρα αδικοχαμένων συναδέλφων μας Ηλία Καρούτσου και Ηλία Γενούζου, που δεν γύρισαν από το μεροκάματο στα σπίτια τους».

Αναφέρει ακόμα ότι «οι αδιευκρίνιστες συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι δύο εργαζόμενοι, πρέπει να βγουν στο φως. Τόσο για τον καταλογισμό τυχόν ευθυνών, όσον αφορά στα μέτρα ασφάλειας στο εργοτάξιο, όσο και για τα συμπεράσματα που θα καταλήξουν οι έρευνες». Θυμίζουμε ότι οι δύο εργάτες δούλευαν σε εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας «Development SA» και σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στον ταινιόδρομο που μεταφέρει τις πέτρες στο μηχάνημα του σπαστήρα.

  • Εργαζόμενος στο δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας Βόλου κεραυνοβολήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα όταν προσπάθησε να διορθώσει ηλεκτρική βλάβη. Εμεινε λιπόθυμος στο έδαφος για αρκετά λεπτά της ώρας κι όταν ανέκτησε τις αισθήσεις του, σύρθηκε, για να φτάσει στους συναδέλφους του. Το «ατύχημα» καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ