Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Μοναδικό τους αποκούμπι οι Επιτροπές Αγώνα

Η κυβέρνηση απειλεί με ένταση της καταστολής, η ΝΔ αποτάσσεται οποιαδήποτε σχέση με τις κινητοποιήσεις και οι δυο μαζί καταθέτουν τα διαπιστευτήριά τους σε εφοπλιστές, αεροπορικές εταιρείες, μεγαλοξενοδόχους και «tour operators»

Οι διωκόμενοι απεργοί αυτοκινητιστές δεν είναι μόνοι τους. Η τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με στόχο την κατάπνιξη, διά της καταστολής, του δίκαιου αγώνα τους, θα βρει απέναντί της σύσσωμο τον κλάδο και το πιο πρωτοπόρο κομμάτι του που συσπειρώνεται στις τοπικές Επιτροπές Αγώνα, καθώς και ολόκληρο το συνεπές κίνημα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, που επιδιώκουν να τσακίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις με πρόσχημα τον τουρισμό, προκαλούν τις εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές.

Στην παραπάνω ρητή και κατηγορηματική δήλωση προς τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Τροχαίας Καισαριανής προέβησαν οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες το πρωί, εξαιτίας των δεκάδων γραπτών σημειωμάτων που στάλθηκαν σε απεργούς, στα οποία καλούνται να παρουσιαστούν «διά υπόθεσή τους». Συγκεκριμένα, 94 αυτοκινητιστές κλήθηκαν να καταθέσουν κατόπιν δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους, εξαιτίας της συμμετοχής τους σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υποδομών.

Οι Επιτροπές Αγώνα σε συνεργασία με τη «Δημοκρατική Συσπείρωση», εκτός από ανάλογες ενέργειες που θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα, ετοιμάζουν και την πλήρη νομική υποστήριξη των απεργών ταξιτζήδων απέναντι στη «μηχανή» δικαστικών διώξεων που έθεσε σε πλήρη λειτουργία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθ' απαίτηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για την «προστασία του τουρισμού».

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΣΑΤΑ αρκείται να προβαίνει καθημερινά σε υποδείξεις «καλής συμπεριφοράς» απέναντι στη βάση του κλάδου που βρίσκεται ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή.

Την ίδια στιγμή οι Επιτροπές Αγώνα, με όσες δυνάμεις διαθέτουν δίνουν σκληρή μάχη για την οργάνωση των κινητοποιήσεων, ώστε η οργή και η αγανάκτηση των απεργών να μην αναλώνεται σε ανούσιες και αδιέξοδες ενέργειες. Ηδη τα έντυπα υλικά με τις θέσεις της ΠΑΣΕΒΕ για την «απελευθέρωση» των «κλειστών» επαγγελμάτων, έχοντας ως αφετηρία την Αθήνα, έχουν αρχίσει να διαδίδονται ανά την Ελλάδα, και πολύς κόσμος που μέχρι πρότινος ζητούσε την επαναφορά του «ΠΔ Ρέππα» και την εφαρμογή του, αρχίζει να εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις και ως προς αυτό. Απεργοί από την επαρχία, που στο πρόσφατο πανελλαδικό συλλαλητήριο των ταξιτζήδων στην Αθήνα προσέγγισαν το μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ, προμηθεύτηκαν τις προκηρύξεις της και τις μοιράζουν στις περιοχές τους.

Εμπαίζουν τους αυτοκινητιστές, απειλούν με καταστολή

Η κυβέρνηση έκανε και χτες καθαρό με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Χρ. Παπουτσή, ότι έχει επιλέξει την ένταση της κρατικής καταστολής για να υπερασπίσει τη λειτουργία της «οικονομίας της αγοράς», δηλαδή τις αξιώσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις επικαλούμενος γενικευμένα βίαια γεγονότα που όμως στην πραγματικότητα... απλά δεν υπήρχαν. Επί της ουσίας ο Χρ. Παπουτσής ανταποκρίθηκε στην αξίωση του ΣΕΤΕ, που απαιτεί «μέτρα τώρα», και επιχείρησε να ανταγωνιστεί τη ΝΔ που καλεί τους απεργούς ουσιαστικά να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Αντ. Σαμαράς επανέλαβε για πολλοστή φορά τη θέση της ΝΔ για άμεση και πλήρη καταδίκη των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, σε μία ακόμη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των αυτοκινητιστών, ζήτησε την αποπομπή του Γ. Ραγκούση από την κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Π. Γερουλάνος δήλωσε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προσπαθεί να μπει μέσα στο κάδρο του τουρισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ