Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απαξιωτικοί απέναντι σε απολυμένους

«Υπάρχουν αντιδιαμετρικές απόψεις από την πλευρά της εργοδοσίας και του Σωματείου Μετάλλου, ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο και να συζητηθεί το παραπάνω θέμα».

Με αυτό το ...επιχείρημα - δικαιολογία, ο δήμαρχος Λάρισας, Απ. Καλογιάννης (ΣΥΡΙΖΑ), απέρριψε το αίτημα της Ενωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των απολύσεων δύο εργαζομένων από την επιχείρηση «ΕΞΑΛΚΟ», μετά τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Οσον αφορά τον εαυτό του, είπε ότι «ως δήμαρχος όλων των Λαρισαίων, είμαι δήμαρχος και των επιχειρήσεων και των εργαζομένων».

Στις απόψεις αυτές του δημάρχου συνηγόρησαν η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Νέας Λάρισας». Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε η Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης (ΝΔ): «Στην οικονομική κρίση υποφέρουν και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι. Για κάθε απόλυση που θα γίνεται, θα μας το φέρνετε να παίρνουμε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο;».

Το Σωματείο, που επί τρεις βδομάδες οργανώνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις δύο απολύσεις, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του τη στάση του δημάρχου και των άλλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ