Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τροπολογία για την περίθαλψη ανασφάλιστων

Νέα τροπολογία για την ανακούφιση του λαού κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, αυτή τη φορά στο νομοσχέδιο του λεγόμενου «παράλληλου προγράμματος». Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει την Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου. Η νομοθετική ρύθμιση που επεξεργάστηκε το ΚΚΕ, προβλέπει τη «δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και παροχή υπηρεσιών Πρόνοιας», χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, το άρθρο της τροπολογίας έχει ως εξής: «Οι ασφαλισμένοι σε όλους τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και στα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους δικαιούνται χωρίς όρους και προϋποθέσεις πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και προνοιακών παροχών. Στην παραπάνω ρύθμιση υπάγονται και όσοι για οποιονδήποτε λόγο είναι ανασφάλιστοι, καθώς και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους».

Στην εισηγητική έκθεση επισημαίνεται «η αναγκαιότητα» που αποκτά στις σημερινές συνθήκες, με τους 1,5 εκατομμύρια ανέργους, τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, που αδυνατούν να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές, «αποσύνδεσης των παροχών Υγείας - Πρόνοιας από την ασφαλιστική κατάσταση και η κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο Υγείας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ