Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Καθημερινές παρεμβάσεις με «ορμητήριο» τα μπλόκα

Με 40 τρακτέρ, το Μπλόκο της Νίκαιας απέκλεισε χτες και την παλιά Εθνική Οδό Λάρισας - Βόλου, στο ύψος του Κιλελέρ

Από τη λιτή εκδήλωση στο Μνημείο του Αγρότη

Eurokinissi

Από τη λιτή εκδήλωση στο Μνημείο του Αγρότη
Ακλόνητοι στα μπλόκα παραμένουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και ταυτόχρονα οργανώνουν καθημερινά αγωνιστικές δράσεις στις πόλεις, συνεχίζοντας τη μάχη ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους ξεκληρίζουν. Με τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, είναι αποφασισμένοι να εντείνουν την αγωνιστική πίεση στην κυβέρνηση.

Σ' αυτή την κατεύθυνση, το Μπλόκο της Νίκαιας αποφάσισε και υλοποιεί πρόγραμμα καθημερινών παρεμβάσεων και ταυτόχρονα πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει να πραγματοποιηθεί νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, στην οποία θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του αγώνα. Η ημερομηνία, η ώρα και ο τόπος της σύσκεψης θα ανακοινωθούν σύντομα, μετά από τις συνεννοήσεις που γίνονται ανάμεσα στα μπλόκα που πήραν μέρος στην προηγούμενη πανελλαδική σύσκεψη, στις 7 Φλεβάρη, στη Νίκαια της Λάρισας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αγωνιστικής δράσης, χτες το απόγευμα, το Μπλόκο της Νίκαιας, με 40 τρακτέρ, οργάνωσε κλείσιμο της παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας - Βόλου, στο ύψους του χωριού Κιλελέρ. Λίγο νωρίτερα, οι αγρότες με τρακτέρ είχαν πάει στο Μνημείο του Αγρότη, όπου γίνονται οι εκδηλώσεις για τον ξεσηκωμό του Κιλελέρ, όπου σε μια λιτή εκδήλωση τίμησαν τον αγώνα των Θεσσαλών κολίγων. Σήμερα Τετάρτη, θα γίνουν αγωνιστικές παρεμβάσεις στις Εφορίες των νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων.

Από τον αποκλεισμό στο ύψος του Κιλελέρ

Eurokinissi

Από τον αποκλεισμό στο ύψος του Κιλελέρ
Ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται κατά τόπους και από τα μπλόκα σε όλη τη χώρα. Στο Μπλόκο της Γέφυρας της Αρτας, οι μικρομεσαίοι αγρότες έκαναν χτες κινητοποίηση με τρακτέρ στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς. Αύριο, Πέμπτη, προχωρούν σε διαμαρτυρία στα γραφεία της ΔΟΥ και της ΔΕΗ.

Σε αποκλεισμό του δρόμου στο ύψος στην περιοχή της Σκάλας προχώρησαν χτες το απόγευμα και οι αγρότες στο Μπλόκο του Λούρου, ενώ σήμερα συνεχίζουν με κινητοποίηση στην Εφορία στην Πρέβεζα. Με κλείσιμο του δρόμου χτες το μεσημέρι στο Μπλόκο Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, οι αγρότες έστειλαν μήνυμα: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα αιτήματα επιβίωσής μας. Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε το νόμο - λαιμητόμο».

Σε συνέλευση που έγινε χτες το απόγευμα στο χώρο του μπλόκου, συζήτησε για τις επόμενες αγωνιστικές πρωτοβουλίες της η Επιτροπή Αγώνα του Παναιγιάλειου Αγροτικού Μπλόκου. Οι αγρότες αποφάσισαν να οργανώσουν μια σειρά παρεμβάσεις στη ΔΟΥ, το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης και αλλού. Στην Κρήτη, επίσης, οι αγρότες παραμένουν στο Μπλόκο των Πραιτωρίων στο Ηράκλειο, ενώ στα Χανιά στο Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια έχουν αποφασίσει να κλείνουν καθημερινά το δρόμο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Τέλος, το μπλόκο που βρίσκεται στον Ισθμό της Κορίνθου επισκέφτηκε χτες το πρωί αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Πάτρας, με επικεφαλής το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ