Τετάρτη 17 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ
Με το ... «μικροσκόπιο» οι διαφορές τους

Η ταύτιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά στον πυρήνα της πολιτικής που ακολουθείται και στην Υγεία επιβεβαιώθηκε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από τον Τομέα Υγείας της ΝΔ. Η πολιτική αυτή οριοθετείται από την ολοένα και μεγαλύτερη περιστολή των κρατικών δαπανών για την Υγεία, τη θεώρηση της Υγείας ως «κόστος» και «εμπόρευμα», την αναγνώριση και ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία - Φάρμακο - Πρόνοια.

Η ΝΔ εξέδωσε τη «Μαύρη βίβλο της Υγείας στον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ - Οι 43 ψεύτικες υποσχέσεις και η μαύρη αλήθεια μέσα από 365 δημοσιεύματα», όπου εγκαλεί τη συγκυβέρνηση πως αθετεί τις προεκλογικές υποσχέσεις της. Καμία, όμως, ουσιαστική διαφωνία δεν εξέφρασε η αξιωματική αντιπολίτευση για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση στην Υγεία.

Για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων, ο Χρ. Κέλλας, υπεύθυνος του τομέα Υγείας της ΝΔ, αναφέρθηκε σε προηγούμενες Υπουργικές Αποφάσεις - Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη - λέγοντας πως αυτές έδιναν τη δυνατότητα «πρόσβασης στην ΠΦΥ, στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Δεν κάλυπταν μόνο τους ανασφάλιστους για εξετάσεις που δεν γίνονταν στα ΠΕΔΥ. Γι' αυτό θα αρκούσε μια απλή Υπουργική Απόφαση».

Τόσο, όμως, με τις ΥΑ της ΝΔ, όσο και με το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. «παράλληλο πρόγραμμα») οι ανασφάλιστοι πληρώνουν για νοσηλεία, εξετάσεις, φάρμακα όπως και οι ασφαλισμένοι. Επίσης, στο νομοσχέδιο ξεκαθαρίζεται ότι η κάλυψη των ανασφάλιστων θα γίνεται υπό προϋποθέσεις, ενώ για δωρεάν παροχές οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι θα πρέπει να αποδείξουν την οικονομική τους αδυναμία. Σ' αυτά, η ΝΔ συμφωνεί και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δίνει κάλυψη και στους μη νόμιμα διαμένοντες μετανάστες...

Αναφορικά με την τροπολογία που μεταφέρει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέρος του κόστους λειτουργίας των Μονάδων Υγείας η ΝΔ διαφώνησε ...συμφωνώντας. Οπως σημείωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος «δεν θα ήμασταν αντίθετοι να καλυφθούν από ένα δήμο, μια Περιφέρεια οι ανάγκες ενός Κέντρου Υγείας, ενός ορεινού ή νησιωτικού ιατρείου, κάποιων δομών που δεν μπορούν να λειτουργήσουν με κάλυψη δαπανών από το υπουργείο Υγείας»...

Τέλος, ο Αδ. Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή των μέτρων του οικογενειακού γιατρού στην ΠΦΥ, αλλά και των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, με στόχο την περαιτέρω περικοπή δημόσιων δαπανών για Υγεία και Φάρμακο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερευνα για τα εμπόδια πρόσβασης στην ΠΦΥ(2014-09-24 00:00:00.0)
Στο 0,5 ευρώ η κατά κεφαλήν δαπάνη!(2014-09-03 00:00:00.0)
Ζωή - μαρτύριο για τους ανασφάλιστους χρόνια πάσχοντες(2014-04-24 00:00:00.0)
Πανυγειονομική απεργία σήμερα(2013-12-11 00:00:00.0)
Αβάσταχτο χαράτσι στο οικογενειακό βαλάντιο(2004-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ