Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Είμαστε αποφασισμένοι. Με άδεια χέρια δεν φεύγουμε!

Αποσπάσματα από την ομιλία του Ρίζου Μαρούδα και τους χαιρετισμούς εκπροσώπων από τα μπλόκα

Ο Ρίζος Μαρούδας
Ο Ρίζος Μαρούδας
Μιλώντας στο συλλαλητήριο, εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, χαιρέτισε τους αγωνιζόμενους αγρότες και ιδιαίτερα αυτούς που από το πρωί καβάλησαν τα τρακτέρ για να τα οδηγήσουν στην Αθήνα.

Από το βήμα της μεγάλης συγκέντρωσης κατήγγειλε την καταστολή και το γεγονός ότι παγιδεύτηκαν αγρότες από την Αστυνομία και εμποδίστηκαν να φτάσουν στο συλλαλητήριο. «Τέσσερις βδομάδες είμαστε στα μπλόκα του αγώνα και της οργής, είμαστε βιοπαλαιστές, δεν είμαστε λαμόγια, όπως μας λένε οι διάφοροι και δεν θα φύγουμε με άδεια χέρια», ξεκαθάρισε ο Ρίζος Μαρούδας, και ανέπτυξε όλο το πλαίσιο αιτημάτων, στο οποίο κατέληξαν τα 68 μπλόκα που καλούσαν στο παναγροτικό πανελλαδικό συλλαλητήριο.

«Παλεύουμε για να μη μας πάρουν τα χωράφια μας», συμπλήρωσε και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι «η μικρομεσαία αγροτιά δεν θέλει συμπόνια, αλλά συγκεκριμένες απαντήσεις». «Δεν θα πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή», ήταν το μήνυμα που έστειλε με την ομιλία του, και προειδοποίησε ότι «κανένας δεν μπορεί να αδειάσει αυτόν τον αγώνα από τον Εβρο έως την Κρήτη».

«Μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα θα είμαστε και αύριο (σ.σ. σήμερα) εδώ. Κάθε μέρα στο δρόμο, συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε μέχρι τη νίκη. Ψηλά το κεφάλι!», κατέληξε, μεταξύ άλλων, ο Ρίζος Μαρούδας.

Ο Γιάννης Τουρτούρας, από το μπλόκο του Προμαχώνα, αφού χαιρέτισε κι αυτός τον μαζικό αγώνα, κατήγγειλε ότι «όλες αυτές τις μέρες που είμαστε στα σύνορα, στο τελωνείο, γινόμαστε μάρτυρες αθρόων και ανεξέλεγκτων εισαγωγών αγροτικών προϊόντων. Είμαστε εδώ και μάλιστα με έξι πούλμαν! Διαψεύσαμε τις Κασσάνδρες που έλεγαν ότι δεν θα έρθουμε. Φεύγοντας από τα χωριά μας, οι αγρότες μάς είπαν "καμιά συμμετοχή στο διάλογο"».

Χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο Γιάννης Βάγγος, από το μπλόκο του Κάστρου, κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις υποσχέσεις που έδωσε όσο ήταν στην αντιπολίτευση και δεν τις τήρησε ως κυβέρνηση. «Οι μέρες που θα έρθουν για την αγροτιά θα είναι δύσκολες», είπε, και συνέχισε: «Χρειάζεται ενότητα και ακόμα περισσότεροι στον αγώνα, για να βάλουμε εμπόδια σ' αυτήν την πολιτική. Με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που προσπαθεί να σηκώσει το δίκιο μας ψηλά, να συνεχίσουμε την πάλη μας, να αντιμετωπίσουμε και τις τρικλοποδιές που πάνε να μας βάλουν».

Ο Κώστας Ανεστίδης, από το μπλόκο των Μαλγάρων, κάλεσε όλα τα κόμματα να πάρουν συγκεκριμένη θέση απέναντι στα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και έστειλε μήνυμα σε όσους ετοιμάζονται πίσω από την πλάτη των αγροτών να πάνε σε διάλογο και να υπονομεύσουν τον αγώνα.

Ο Μανώλης Σταυριανουδάκης, από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια Χανίων, χαιρέτισε τον αγώνα της αγροτιάς και ανάμεσα σε άλλα είπε: «35 χρόνια στην ΕΕ μας φέρανε εδώ, τώρα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τα μπλόκα του αγώνα». Ευχαρίστησε επίσης την εργατική τάξη για τη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς. Τέλος, ο Δημήτρης Δημητριάδης, από το μπλόκο της Μάνης, κατήγγειλε τα απαράδεκτα εμπόδια που έβαλε η Αστυνομία στους αγρότες της Πελοποννήσου για να έρθουν στην Αθήνα και την πολύωρη ταλαιπωρία τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το «δεν πάει άλλο» ειπωμένο από χιλιάδες στόματα!(2024-02-21 00:00:00.0)
Στους δρόμους ξανά για να επιβιώσουν και να μπορούν να καλλιεργούν τα χωράφια τους(2022-03-19 00:00:00.0)
Ελπίδα για το λαό η ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας(2017-04-28 00:00:00.0)
Κηδεύτηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο σύντροφος Νίκος Αγγέλου(2016-09-02 00:00:00.0)
Παλεύουμε για μαζικούς Συλλόγους με ουσιαστική λειτουργία(2015-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ