Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εχουμε κοινά συμφέροντα και τον ίδιο αντίπαλο

Ο χαιρετισμός του Μανώλη Καραντούσια στο χτεσινό συλλαλητήριο

Ο Μανώλης Καραντούσιας
Ο Μανώλης Καραντούσιας
Χαιρετίζοντας το συλλαλητήριο της μικρομεσαίας αγροτιάς, ο Μανώλης Καραντούσιας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, είπε ανάμεσα σε άλλα:

«Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους αγρότες. Απαιτούμε όλοι μαζί: Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο! Δε θα περάσει! Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Ηρθε η ώρα να πληρώσουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι! Φτάνει πια! Ως εδώ! `Η αυτοί ή εμείς!

Η Ομοσπονδία μας, τα Συνδικάτα και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια στα Τρόφιμα, στα εργοστάσια που συσκευάζουν το γάλα που παράγετε εσείς, τα προϊόντα που βγάζετε με σκληρή δουλειά, χαιρετίζουμε τις πολυήμερες κινητοποιήσεις της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.

Χαιρετίζουμε τη σημερινή συγκέντρωση των συναγωνιστών αγροτών και την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής την Μπλόκων για κλιμάκωση του αγώνα. Το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό τσακίζουν παραπέρα τη ζωή της φτωχής αγροτιάς και εργατιάς, γιατί αυτό εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία των μεγαλοαγροτών και των μονοπωλίων.

Γι' αυτό σε αυτόν τον αγώνα δεν είστε μόνοι σας. Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών είμαστε αλληλέγγυοι και σας στηρίζουμε. Εχουμε τον ίδιο κοινό εχθρό τις τράπεζες, τους βιομηχάνους, τους μεγαλέμπορους.

Αυτές τις μέρες, η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει τον μηχανισμό της, υπουργούς, βουλευτές, ΜΜΕ για να λοιδορήσουν τους αγώνες της εργατιάς, της αγροτιάς αλλά και των άλλων φτωχών στρωμάτων της πόλης. Εχουν αμολήσει γνωστούς εχθρούς των αγώνων για να χαλάσουν τις συγκεντρώσεις μας, να μας διαιρέσουν, να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Να μην το επιτρέψουμε!

Ανησυχούν, γιατί ξέρουν καλά ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια και πηγάζουν από τις δικές μας ανάγκες. Ανησυχούν από τη μεγάλη απεργία στις 4 Φλεβάρη γι' αυτό και θέλουν να βάλουν παραπέρα εμπόδια. Προετοιμάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την κλιμάκωση του αγώνα. Να υψώσουμε εργατικό - λαϊκό μπλόκο και ενιαίο μέτωπο. Η συμμαχία μας είναι τεράστια δύναμη που δεν την είχαμε δοκιμάσει έως τώρα.

Προτείνουμε και οργανώνουμε νέα 48ωρη απεργία, αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νόμο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό στη Βουλή. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να ξεσηκωθούν. Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε και θα τα καταφέρουμε. Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά. Θα νικήσουμε!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ