Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεγάλη λαϊκή διαδήλωση με ζωντάνια και παλμό

Βήμα για παραπέρα κλιμάκωση η επιτυχία του χτεσινού παναγροτικού συλλαλητηρίου

Με αναμμένα φώτα, τα τρακτέρ ξεχωρίζουν ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου
Με αναμμένα φώτα, τα τρακτέρ ξεχωρίζουν ανάμεσα σε χιλιάδες κόσμου
Από κάθε γωνιά της Ελλάδας και με κάθε μέσο ταξίδεψαν χτες χιλιάδες αγρότες, για να διαδηλώσουν το απόγευμα στην Αθήνα. Δεν τους πτόησαν τα εμπόδια που προσπάθησαν να τους βάλουν η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής, έκλεισαν τ' αυτιά τους στη συκοφαντία και τις βρομιές που εκτόξευσαν σε βάρος της πανελλαδικής κινητοποίησης η κυβέρνηση, άλλα κόμματα και δυνάμεις μέσα σε ορισμένα μπλόκα, δεν τους εμπόδισε ούτε η βροχή που έπεφτε από μια ώρα και μετά στην Αθήνα.

Ετσι, χτες το απόγευμα, από το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, με τα τρακτέρ, τα πανό και τα συνθήματά τους, με τους εργατοϋπαλλήλους στο πλευρό τους, έδωσαν απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και στα μέτρα που τους οδηγούν στο ξεκλήρισμα.

Σημείο συνάντησης για το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών, που κινήθηκαν συγκροτημένα απ' όλη τη χώρα, με τα πούλμαν των μπλόκων, των Αγροτικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων, ήταν η πλατεία Ομόνοιας. Από εκεί, με αγωνιστική διάθεση και παλμό, πορεύτηκαν μέχρι το Σύνταγμα, όπου συνέρρεαν αγρότες από άλλες περιοχές και μπλόκα. Επικεφαλής της μεγάλης διαδήλωσης τέθηκαν τα τρακτέρ που ταξίδεψαν για ώρες από το μπλόκο της Νίκαιας.

Την κεντρική ομιλία εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων έκανε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας. Χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι από άλλα μπλόκα και εκ μέρους των σωματείων των εργατοϋπαλλήλων ο Μανώλης Καραντούσιας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Ακολούθησε ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι, με καλή μουσική και ζεστό φαγητό.

Μεγάλη σε όγκο η χτεσινή διαδήλωση
Μεγάλη σε όγκο η χτεσινή διαδήλωση
Το πρωί της Παρασκευής και μέχρι να ξεκινήσει το απογευματινό συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα στήθηκε και οργανώθηκε ένας πρόχειρος καταυλισμός με σκηνές, που φιλοξένησε χτες τους αγρότες από εκείνα τα μπλόκα που καθορίστηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή να διανυκτερεύσουν στο χώρο. Το ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήρε η τελευταία σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια, για παραμονή στην Αθήνα και διατήρηση ταυτόχρονα των μπλόκων, προκειμένου να μεγαλώσει η πίεση στην κυβέρνηση.


Η μαζική πορεία κατευθύνεται στο Σύνταγμα
Η μαζική πορεία κατευθύνεται στο Σύνταγμα

Eurokinissi


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ