Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, είμαστε στο πλευρό τους

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από το παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. Ο αγώνας των Ελλήνων αγροτών είναι δίκαιος. Είμαστε στο πλευρό τους. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει επιτέλους να συκοφαντεί το αγροτικό κίνημα, τους Ελληνες αγρότες. Παλεύουν και αγωνίζονται για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους με αξιοπρέπεια, για να μείνουν στα χωράφια τους, να μείνουν στα χωριά τους. Να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς και να παράγουν για να έχει τη διατροφή την απαραίτητη ο ελληνικός λαός. Η πρωτογενής παραγωγή, η αγροτική οικονομία πρέπει να ενισχυθεί εδώ και τώρα.

Πρέπει η κυβέρνηση, μετά και τη σημερινή μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, να αποσύρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο - έκτρωμα. Αυτό το νομοσχέδιο δεν βελτιώνεται, δεν τροποποιείται. Εάν τελικά το φέρει στη Βουλή πρέπει να καταψηφιστεί. Δεν πρέπει να φέρει τα φορολογικά νομοσχέδια, που πλήττουν πάλι την ελληνική αγροτιά, όλο τον εργαζόμενο λαό.

Θα πρέπει, αντίθετα, να καταργήσει φορολογικούς νόμους - λαιμητόμους, να καταργήσει όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους, να δώσει πετρέλαιο έτσι όπως είναι δωρεάν, όπως δίνει στους εφοπλιστές, να έχει φθηνό ρεύμα ο Ελληνας αγρότης για να μπορεί να παράγει, για να μπορεί να θρέφει τον ελληνικό λαό, για να μπορεί να καλύπτει το κόστος παραγωγής στα προϊόντα του, για να μπορεί να ζει την οικογένειά του αξιοπρεπώς, με περηφάνια στα ελληνικά χωριά, στην ελληνική ύπαιθρο.

Είμαστε μαζί τους οι εργάτες, οι άνεργοι, όλοι οι υπόλοιποι αγρότες από όλη την Ελλάδα που δε βρίσκονται σήμερα εδώ, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Καλή δύναμη σε όλους και σε όλες».

  • Σήμερα, Σάββατο, στις 11 π.μ., ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το δίκιο των εργαζομένων πρέπει να λάμψει!(2022-09-17 00:00:00.0)
Καμία αναμονή, ενιαίος πανελλαδικός αγώνας τώρα(2022-09-13 00:00:00.0)
Εμπρακτη η συμπαράσταση του ΚΚΕ, στον δρόμο του αγώνα(2022-02-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-01-27 00:00:00.0)
Ο αγώνας δε χρεοκοπεί(2009-01-22 00:00:00.0)
«Να αποτελέσει ορόσημο για νέους αγώνες»(2004-10-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ