Σάββατο 13 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Με πολλά εμπόδια η διαδρομή Πειραιάς - Σύνταγμα

Με το «καλημέρα» ξεκίνησαν οι φραγμοί στα οχήματα των μικρομεσαίων αγροτών της Κρήτης και οι προσαγωγές

Οι αγρότες από τα μπλόκα στα Πραιτώρια και τα Μεγάλα Χωράφια, μπλοκαρισμένοι από την Αστυνομία πάνω στη Συγγρού
Οι αγρότες από τα μπλόκα στα Πραιτώρια και τα Μεγάλα Χωράφια, μπλοκαρισμένοι από την Αστυνομία πάνω στη Συγγρού
Με τα πανό των Ομοσπονδιών και των Συλλόγων τους έφτασαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες από τα μπλόκα της Κρήτης, που συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Μαζί τους είχαν και δύο αγροτικά οχήματα, το ένα γεμάτο με προϊόντα από τον τόπο τους και το άλλο με τις σκηνές που θα έστηναν αργότερα στο Σύνταγμα.

Οι αγρότες κατευθύνονταν προς την πλατεία Συντάγματος, όταν η Αστυνομία έστησε φραγμό στα δύο οχήματα στη Συγγρού, στο ύψος της οδού Φραντζή. Γρήγορα στο χώρο συγκροτήθηκε μια μικρή συγκέντρωση και με τα πανό τους οι αγρότες «έκοψαν» την κίνηση στη Συγγρού, απαιτώντας να τους επιτραπεί η διέλευση με τα οχήματά τους.

Τελικά, παρά την αρχική συγκατάθεση της Αστυνομίας, λίγο πιο πάνω τους σταμάτησαν πάλι αναίτια και προσήγαγαν στο ΑΤ Ακροπόλεως τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Κρυονερίδας, Γιώργου Μαριδάκη και τον αγρότη Νίκο Μπουρμπάκη, ενώ κατασχέθηκε και το αγροτικό όχημα με τις προμήθειες των διαδηλωτών από τα Χανιά.

Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας κατήγγειλαν αμέσως, με ανακοίνωσή τους, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Νομού Χανίων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Μύθημνας, πρώην Δήμου Αρμένων, Παλιών Ρουμάτων, Κολυμβαρίου, Κάινας, Μεσκλών, Κρυονερίδας, Γαβαλοχωρίου.

Εξω από το ΑΤ Ακροπόλεως συγκεντρώθηκαν ξανά οι αγρότες, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Επί τόπου παρέμβαση για την απελευθέρωση των συλληφθέντων έκανε ο Χρήστος Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ. Τελικά, οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και μαζί με τους συναδέλφους και τα οχήματά τους κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα για να στήσουν τις σκηνές τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ