Τρίτη 9 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αναβρασμός από τον Εβρο έως την Κρήτη

Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια βρέθηκε ο Σύλλογος της ΟΓΕ
Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια βρέθηκε ο Σύλλογος της ΟΓΕ
Τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα προετοιμάζουν οι αγρότες από τα μπλόκα της Κρήτης. Αγροτικοί Σύλλογοι των Χανίων που έχουν στήσει μπλόκο στην περιοχή Μεγάλα Χωράφια, καλούν αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση. Η αναχώρηση για την Αθήνα θα γίνει την Πέμπτη από το λιμάνι της Σούδας.

Σήμερα, έχουν προγραμματίσει να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, στις 12 το μεσημέρι, με θέμα την κινητοποίηση. Στο μεταξύ, το βράδυ της Παρασκευής, το μπλόκο επισκέφτηκαν γυναίκες από το Σύλλογο Χανίων της ΟΓΕ, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στα αιτήματα των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων. Στο μπλόκο των Πραιτωρίων οι αγρότες έχουν αποφασίσει να συγκεντρωθούν την Πέμπτη το απόγευμα στο λιμάνι του Ηρακλείου, προκειμένου να αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Σε αποκλεισμό της Σκάλας του Λούρου (5 μ.μ. έως 10 μ.μ.) προχωρούν σήμερα, Τρίτη, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας και η Επιτροπή Αγώνα Μπλόκου του Λούρου. Καλούν τα εργατικά σωματεία και τους φορείς να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση. Την Παρασκευή, οι αγρότες από το μπλόκο του Λούρου θα συμμετέχουν με τρακτέρ στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Με πολύωρους αποκλεισμούς (3 μ.μ. έως 3 π.μ.) μέχρι την Τετάρτη συνεχίζουν οι αγρότες που έχουν συγκεντρωθεί στη γέφυρα της Αρτας, ενώ ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα. Το ίδιο και οι αγρότες στο μπλόκο του Αγίου Νικολάου στη Βόνιτσα, που προχώρησαν το Σάββατο και την Κυριακή σε αποκλεισμό του δρόμου. Προετοιμασία, για να δώσουν το «παρών» στην Αθήνα τα μπλόκα στη Δαλαμανάρα στην Αργολίδα και στον κόμβο Ασπροχώματος στη Μεσσηνία.

Στον Εβρο, οι αγρότες συνεχίζουν με αποκλεισμούς στα μπλόκα στον κόμβο Καστανέων - Ριζίων, στα τελωνεία Ορμενίου και Κήπων, ενώ την Παρασκευή θα αναχωρήσουν λεωφορεία με αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα για να ενισχύσουν την κινητοποίηση στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ