Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατά τόπους κινητοποιήσεις από τους αγρότες

Από την κινητοποίηση που έκαναν την Τρίτη στον Πύργο οι αγρότες της Ηλείας

Eurokinissi

Από την κινητοποίηση που έκαναν την Τρίτη στον Πύργο οι αγρότες της Ηλείας
Στη δημιουργία ενός νέου μπλόκου, στον κόμβο του Αγ. Γεωργίου της ΕΟ Πύργου - Πατρών, προχώρησαν οι αγρότες της Ηλείας, ενώ ενισχύεται το μπλόκο στον κόμβο της Μαραθιάς. Σήμερα Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, αγρότες από τα τέσσερα μπλόκα της Αχαΐας θα ανοίξουν συμβολικά τα διόδια του Ρίου.

Στην Τρίπολη, έχουν παραταχθεί τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στα Βούρβουρα, όπου χτες έγινε συγκέντρωση με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και φορέων της περιοχής. Το Σάββατο 15/2, στις 6 το απόγευμα, στο μπλόκο στο Ανυφί θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, με θέμα την ανασύνταξη του συλλόγου. Θα ακολουθήσει γλέντι.

Χιλιάδες αγρότες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έκαναν χτες συγκέντρωση στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς και στην πρώην ΑΤΕ. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η παρουσία των καπνοπαραγωγών και των κτηνοτρόφων που χτυπήθηκαν από την ευλογιά. Τη Δευτέρα, θα γίνει νέο μεγάλο παν-περιφερειακό συλλαλητήριο, στις 12 μ., στην Κομοτηνή.

Στην Πέλλα, οι αγρότες έκαναν συμβολική κατάληψη του δημαρχείου και αποκλεισμό του κόμβου Μαυροβουνίου. Σήμερα, θα γίνει συγκέντρωση στην Εδεσσα και αύριο νέα κινητοποίηση σε Εδεσσα και Σκύδρα. Στις Σέρρες, έγινε συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες από Επανομή, Τρίγλια και άλλα χωριά έστησαν μπλόκο στα πράσινα φανάρια. Οι αγρότες των Βασιλικών απέκλεισαν για λίγη ώρα το δρόμο Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου. Οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στη γέφυρα των Μαλγάρων και χτες μοίρασαν ρύζι στους διερχόμενους από τα διόδια. Στην Ημαθία, τα μπλόκα της Κουλούρας και του Κοπανού επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας.

Σήμερα, στις 11 π.μ., θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μακρακώμης συλλαλητήριο αγροτών με συμμετοχή του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου και φορέων της περιοχής. Αγρότες από το μπλόκο του Ορχομενού άνοιξαν χτες συμβολικά τα διόδια της Τραγάνας. Μπλόκα υπάρχουν ακόμα στο Λούρο Πρέβεζας και στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας. Σήμερα, τα μπλόκα Φαναρίου και Λούρου θα κάνουν κινητοποίηση στα διόδια Ακτίου.

Στα Χανιά, θα γίνει αύριο στις 7 μ.μ. συλλαλητήριο αλληλεγγύης στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Στη Λήμνο, η Παλλημνιακή Επιτροπή της ΠΑΣΥ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους, την Παρασκευή σε προσυγκέντρωση στο Λιβαδοχώρι και εκκίνηση στις 11 π.μ. για Μύρινα, όπου θα γίνει συγκέντρωση.

Στη Λέσβο, αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με νέα συγκέντρωση, τη Δευτέρα 17/2, στις 11.30 π.μ., στη Λάρσο. Στη Ζάκυνθο, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος καλεί σε κινητοποίηση την Παρασκευή 14/2 στο Σαρακηνάδο (στο ύψος του Νίνος).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνουν την πάλη, παίρνουν μέτρα για την καλύτερη οργάνωσή της(2017-02-02 00:00:00.0)
Ραντεβού τη Δευτέρα στον κόμβο της Νίκαιας(2010-01-15 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση στον υποκινητή(1996-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ