Τρίτη 9 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ανταπεργία σε επιχείρηση στα Γιάννενα

Σε ανταπεργία προχώρησε η εργοδοσία της επιχείρησης «Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ και ΣΙΑ ΙΚΕ», που έχει το franchise των καταστημάτων της αλυσίδας εστίασης «GOODY' S» στα Γιάννενα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην απεργιακή κινητοποίηση με την οποία οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα πέντε μηνών που τους χρωστά. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Ιωαννίνων, ο εργοδότης έκλεισε την επιχείρηση την Κυριακή, μέρα για την οποία οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Σήμερα Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στην Επιθεώρηση Εργασίας, την ώρα που είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την εργοδοσία. Το Σωματείο υπενθυμίζει πως οι εργαζόμενοι είχαν προσπαθήσει να διεκδικήσουν τις οφειλόμενες αποδοχές τους με επίσχεση εργασίας, στις 3 Φλεβάρη. Τότε είχαν συναντήσει τις απειλές της εργοδοσίας πως «αν δεν πάνε στη δουλειά θα θεωρήσει ότι έχουν παραιτηθεί, επιδιώκοντας έτσι να χάσουν και τις αποζημιώσεις τους».

  • Το διευθυντή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, για την ενέργειά του να απαγορεύσει την είσοδο, σε ώρα διαλείμματος, στις τυπογραφικές εγκαταστάσεις της εφημερίδας, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Τάσου Τσιαπλέ, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του, το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Ανάλογη καταγγελία εξέδωσε και η ΓΣΕΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ