Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ
Συγκροτείται ειδική μονάδα κατά του ιού «Ζίκα»

ΓΕΝΕΥΗ.--

Δράση κατά των κρουσμάτων μικροκεφαλίας στη Λατινική Αμερική, τα οποία φέρονται να σχετίζονται με τον ιό «Ζίκα» (που προσβάλλει εγκύους και έμβρυα), εντείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς χτες αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκρότηση μιας «μονάδας συνολικής απόκρισης» για την αντιμετώπιση του ιού, που θεωρείται πλέον πως θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε σχετικά σύντομο διάστημα και στην Αφρική και την Ασία, μετά τη Λατινική Αμερική.

Η εξέλιξη συνέπεσε με τον εντοπισμό επιβεβαιωμένου κρούσματος του ιού «Ζίκα», που μεταδίδεται στον άνθρωπο από το κουνούπι «τίγρης», στην Ταϊλάνδη σε έναν νεαρό 22 ετών. Ο νεαρός νοσηλεύτηκε για μικρό χρονικό διάστημα και χτες πήρε εξιτήριο. Σε κάθε περίπτωση, οι υγειονομικές αρχές της χώρας εμφανίστηκαν καθησυχαστικές, κάνοντας λόγο για «μεμονωμένο κρούσμα».

Τέλος, χτες η γαλλική φαρμακοβιομηχανία SANOFI PASTEUR ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνες για τον εντοπισμό και ανάπτυξη ασφαλούς εμβολίου κατά του ιού «Ζίκα», στη βάση εμπειρίας που έχει αποκτήσει πάνω στην παραγωγή εμβολίου για την καταπολέμηση τροπικής ασθένειας, γνωστής ως δάγκειος πυρετός, (που μεταδίδεται στον άνθρωπο επίσης από τα κουνούπια) και το οποίο κυκλοφόρησε πέρσι στη Βραζιλία μετά από χρόνια επιστημονικών ερευνών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ