Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Πολύτιμη πείρα από την προετοιμασία της εκδήλωσης - αφιερώματος για τη Μάχη του Στάλινγκραντ

Την Κυριακή 7 Φλεβάρη και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί από την Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικού Τομέα της ΚΝΕ μια όμορφη εκδήλωση - αφιέρωμα για την 73η επέτειο της μεγάλης νίκης του Κόκκινου Στρατού στη Μάχη του Στάλινγκραντ απέναντι στα στρατεύματα της χιτλερικής Γερμανίας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση του βιβλίου «Μέρες και νύχτες στις φλόγες του Στάλινγκραντ».
  • Προβολή βίντεο για τη Μάχη του Στάλινγκραντ.
  • Εκθεση φωτογραφίας και άλλου υλικού όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν καθώς και έκθεση βιβλίου.

Είναι μια εκδήλωση που το Περιφερειακό Συμβούλιο του Δυτικού Τομέα Αττικής της ΚΝΕ έχει αποφασίσει από αρχές Δεκέμβρη και την προετοιμάζει εδώ και πολύ καιρό.

Με αυτή την πρωτοβουλία επιδιώκουμε να αναδείξουμε την ιστορική αλήθεια που το σύστημα κάνει προσπάθεια να παραχαράξει και να διαστρεβλώσει, καθώς και τα σύγχρονα συμπεράσματα και καθήκοντα που προκύπτουν από αυτή την ιστορική πείρα.

Με αυτόν τον τρόπο τιμάμε τα εκατομμύρια του σοβιετικού λαού που έπεσαν στα πεδία των μαχών, που τραυματίστηκαν, που δόθηκαν ολόψυχα στην πάλη για την ήττα του φασισμού και την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής πατρίδας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με σημείωμά του προς όλες τις Οργανώσεις Βάσης ενημέρωσε όλα τα μέλη της ΚΝΕ για τους στόχους και τις επιδιώξεις αυτής της εκδήλωσης αλλά και για την ιστορική περίοδο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, την αποφασιστική συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στην Αντιφασιστική Νίκη.

Στο σημείωμα αναδεικνύουμε ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο Α' (1914 - 1918), γεννήθηκε στους κόλπους του καπιταλιστικού συστήματος ως συνέπεια της μεγάλης όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Οτι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι δεν οφείλονται σε κάποιους μανιακούς, όπως διάφοροι παρουσιάζουν τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι, αλλά επειδή υπάρχει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Αναδεικνύουμε επίσης ότι η Σοβιετική Ενωση διεξήγαγε έναν πόλεμο δίκαιο. Το γεγονός ότι επιδίωξε και βοήθησε να αξιοποιήσουν λαϊκά αντιστασιακά κινήματα την ήττα του «Αξονα», για να ανοίξουν δρόμο προς τα εμπρός, πρέπει να υπολογιστεί στη θετική στάση της προς όφελος των λαών.

Οτι το Στάλινγκραντ δεν ήταν απλά μια ακόμη μάχη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου. Ηταν η μάχη εκείνη που έκρινε όχι μόνο τα αποτελέσματα των μαχών του Ανατολικού Μετώπου, αλλά και τη συνολική έκβαση του Πολέμου.

Σημαντική πείρα και συμβολή στην προετοιμασία της εκδήλωσης είχε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για πλατιά διακίνηση του βιβλίου «Μέρες και νύχτες στις φλόγες του Στάλινγκραντ».

Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό βιβλίο που αναφέρεται με γλαφυρό τρόπο στα ιστορικά γεγονότα της Μάχης του Στάλινγκραντ.

Από τα μέσα του Δεκέμβρη βάλαμε το στοίχημα το σύνολο των μελών της Οργάνωσης και οπαδοί να προμηθευτούν το βιβλίο και να ξεκινήσουν να το διαβάζουν.

Το αποτέλεσμα είναι, λίγες μέρες πριν από την εκδήλωση να έχουν διακινηθεί εκατοντάδες βιβλία, μα πάνω από όλα το περιεχόμενο του βιβλίου να γίνεται αντικείμενο συζήτησης μεταξύ συντρόφων και οπαδών που το έχουν διαβάσει ή που έστω το έχουν ξεκινήσει και αυτό παρακινεί και άλλους που ακόμα δεν το έχουν κάνει.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούμε ένα ξεχωριστό κάλεσμα σε νέους και νέες που δώσαμε μαζί τις μάχες του προηγούμενου διαστήματος και θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα να πάρουν την απόφαση να οργανωθούν στην ΚΝΕ. Τους δίνουμε το βιβλίο ως ένα αναμνηστικό δώρο της Οργάνωσής μας και τους καλούμε να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που διοργανώνουμε.

Από το διάβασμα και τη συμμετοχή τους αλλά και από την πείρα που έχουν από το προηγούμενο διάστημα θεωρούμε ότι μπορούν να βγάλουν το συμπέρασμα της αξίας που έχει να δυναμώνει η φωνή της επαναστατικής οργάνωσης νεολαίας, της ΚΝΕ, της νεολαίας του ΚΚΕ σε κάθε χώρο νεολαίας, να κάνουν το βήμα και να οργανωθούν στην ΚΝΕ.

Τέλος, βάζουμε το στοίχημα της επιτυχίας της εκδήλωσης ως απάντηση στην άθλια προπαγάνδα της αστικής τάξης, που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό, όπως επίσης και στην προσπάθεια που κάνει, με πρωταγωνίστρια την Ευρωπαϊκή Ενωση, να σβηστεί η ιστορική μνήμη, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την καθιέρωση της 9ης Μάη από Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σε «Μέρα της Ευρώπης».

Η επιτυχία της εκδήλωσης θα είναι επίσης αποστομωτική απάντηση στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, που τα τελευταία χρόνια κάνουν προσπάθεια να δηλητηριάσουν νεανικές συνειδήσεις με τις σάπιες ιδέες τους.

Στις λίγες μέρες που απομένουν, το σύνολο των μελών και φίλων της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικού Τομέα της ΚΝΕ θα κάνουμε τη νύχτα μέρα για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στη νεολαία της Δυτικής Αθήνας με πλατιά διακίνηση της πρόσκλησης της εκδήλωσης σε όλους τους χώρους που ζει, σπουδάζει και εργάζεται η νεολαία.

Στολίζουμε τις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας με την αφίσα της εκδήλωσης.

Παίρνουμε όλα τα μέτρα για την κάθοδο του κόσμου στο χώρο της εκδήλωσης, αξιοποιώντας τα πούλμαν που έχουν δρομολογηθεί γι' αυτό το σκοπό από πολλά σημεία της Δυτικής Αθήνας και συγκεκριμένα στις 17.30 από: Παλατάκι Χαϊδαρίου, Μπαρουτάδικο Αιγάλεω, Σταθμό Μετρό «Ανθούπολη» (Περιστέρι) και πλατεία Καράβου, Μενίδι.

Μαθαίνουμε την αλήθεια. Ο Κόκκινος Στρατός τσάκισε το φασισμό. Εμπνεόμαστε - διδασκόμαστε - συνεχίζουμε. Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός.


Γιώργος ΤΑΤΣΗΣ
Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΠΣ Δυτικού Τομέα της ΚΝΕ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ