Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καμία δέσμευση για τις αστικές συγκοινωνίες

Καμία δέσμευση δεν αναλαμβάνει η συγκυβέρνηση στα αιτήματα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, όπως έγινε καθαρό και στη χτεσινή συνάντηση των συνδικάτων αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης και του ΟΣΕ με τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη συνάντηση που δέχτηκε να κάνει το υπουργείο και αυτή λόγω της πίεσης που ασκήθηκε από την κινητοποίηση που έκαναν οι εργαζόμενοι παράλληλα με τη συνάντηση.

Ο υπουργός απάντησε αρνητικά στα αιτήματα για μείωση της τιμής των εισιτηρίων, προσλήψεις προσωπικού και την επαρκή επιχορήγηση των μέσων με σκοπό την αγορά ανταλλακτικών και τη συντήρηση των οχημάτων. Αντέταξε την πιθανότητα, η βαριά συντήρηση να γίνεται από τις υποδομές της αστυνομίας και του στρατού χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις. Είπε ακόμα ότι ο έλεγχος των εισιτηρίων μπορεί να διεξάγεται και από τους οδηγούς παράλληλα με την εργασία τους!

Οπως σημειώνει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την ανάγκη για απεργιακό ξεσηκωμό και τη συμμετοχή στην αυριανή απεργία όλων των εργαζομένων του κλάδου, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις έχουν πάρει συνδικαλιστικές πλειοψηφίες για στάσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ