Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στο υπουργείο με τα αιτήματα των ανέργων

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας οργάνωσε χτες το πρωί η Επιτροπή Ανέργων Εμποροϋπαλλήλων, που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Κωνσταντακάτος» που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, απολυμένοι από τις επιχειρήσεις «Μαρινόπουλος» και «Διακίνηση». Παρευρέθηκαν ακόμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στα πεντάμηνα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» και η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος.

Κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Αν. Νεφελούδης, συναντήθηκε τελικά με αντιπροσωπεία τους. Στη συνάντηση, όχι μόνο δεν έδωσε καμιά απάντηση στα αιτήματά τους, αλλά προκλητικά σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στα «πεντάμηνα» ήξεραν ότι θα εργαστούν πέντε μήνες! Καθ' όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, έχοντας ξεδιπλώσει και πανό μπροστά από το υπουργείο.

Στο υπόμνημα της Επιτροπής Ανέργων Εμποροϋπαλλήλων ζητείται ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος, με πλήρη δικαιώματα σε Υγεία, Πρόνοια, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κανένας πλειστηριασμός σε λαϊκή κατοικία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ