Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Συμμετοχή στην απεργία αποφάσισε η Γενική Συνέλευση

Αύριο δε θα χτυπήσει σφυρί και οι οικοδόμοι, με την Εργοταξιακή Επιτροπή, θα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια

Τη συμμετοχή τους στην αυριανή πανεργατική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση με το πανό της Εργοταξιακής τους Επιτροπής αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο, σε Γενική Συνέλευση που έκαναν την Τρίτη, στο πλαίσιο δίωρης στάσης εργασίας. Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Σταύρος Λίτσας, κάλεσε τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο να μετατρέψουν την απεργία σε αφετηρία για έναν αγώνα μακρύ, ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας στο Ασφαλιστικό, αλλά και στο σύνολο των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Απληρωσιά, χαμηλά μεροκάματα, υπερωρίες και δουλειά τις Κυριακές, μέχρι να τελειώσει το έργο και να βρεθούν ξανά στην ανεργία: Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα στα οποία αναφέρθηκαν οι εργαζόμενοι που πήραν το λόγο. «Η κατάσταση είναι γνωστή. Το ερώτημα είναι κατά πόσο μπορούμε να την αλλάξουμε», τόνισε ένα από τα μέλη της Εργοταξιακής Επιτροπής, παίρνοντας το λόγο στη συνέλευση. Κάλεσε τους συναδέλφους του να δοκιμάσουν τη δύναμή τους και υπενθύμισε πως υπάρχουν θετικά παραδείγματα από τη δράση τους στο εργοτάξιο.

Για παράδειγμα, η παρέμβαση των εργαζομένων και της Επιτροπής έβαλε τέρμα στην απαίτηση εργολάβου να δουλεύουν οι οικοδόμοι την ώρα του διαλείμματος, ενώ αποτράπηκε και η απόλυση του ίδιου, επίσης χάρη στην κινητοποίηση των εργαζομένων και του Συνδικάτου. Τέλος, μηχανικοί και τοπογράφοι που δουλεύουν στο έργο, τόνισαν πως από τα αντιασφαλιστικά σχέδια δε γλιτώνουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με «μπλοκάκι», παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να χαράξει πλαστές διαχωριστικές γραμμές.


Στιγμιότυπο από τη Γενική Συνέλευση
Στιγμιότυπο από τη Γενική Συνέλευση

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ