Τρίτη 26 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Ξεχώρισε η αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη αγροτιά

Στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις που έγιναν με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Το αίτημα να αποσυρθεί τώρα ο νόμος - λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες διαδήλωσαν το περασμένο Σάββατο, στα συλλαλητήρια που έγιναν με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Από τα στοιχεία που ξεχώρισαν στις κινητοποιήσεις, ήταν η αλληλεγγύη που εκφράστηκε στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Στο συλλαλητήριο στη Λαμία συμμετείχε αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Ανθήλης. Εκπρόσωπος των αγροτών απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ τα αγροτικά μηχανήματα πήραν τη θέση τους στην κεφαλή της πορείας που ακολούθησε. Στη συνέχεια, εργαζόμενοι και αγρότες κατέβηκαν στο μπλόκο της Ανθήλης και απέκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό για μισή περίπου ώρα.

Εργάτες και αγρότες ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης το απόγευμα του Σαββάτου στην Αργολίδα. Με αφετηρία το Ναύπλιο, έγινε μηχανοκίνητη πορεία που κατέληξε στο μπλόκο που έχουν στήσει αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Δαλαμανάρα.

Στην Αρτα, το κάλεσμα για την κινητοποίηση απηύθυναν το Εργατικό Κέντρο της πόλης και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού. Μετά τη συγκέντρωση, οι διαδηλωτές προχώρησαν σε αποκλεισμό της γέφυρας της Αρτας, ενώ αποφασίστηκε η δημιουργία μπλόκου στη γέφυρα, στην είσοδο της πόλης. Στη Ρόδο, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στο χώρο της λαϊκής αγοράς, ενώ στη συνέχεια αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ επισκέφτηκε το μπλόκο των αγροτών μπροστά στο Δημαρχείο.

ΑΡΤΑ
ΑΡΤΑ
Στο συλλαλητήριο στα Τρίκαλα το «παρών» έδωσε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη». Η πορεία που διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σταμάτησε μπροστά στο Δημαρχείο, όπου η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ ανάρτησε πανό ενάντια στα χαράτσια και τις κατασχέσεις που επιβάλλουν στο λαό των Τρικάλων Δήμος και κυβερνήσεις. Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, οι διαδηλωτές έκαψαν συμβολικά ένα ομοίωμα φέρετρου, στέλνοντας μήνυμα ότι στέλνουν στην πυρά τα σχέδια ενταφιασμού της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στην Καρδίτσα, με το σύνθημα «Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της πόλης. Συλλαλητήριο έγινε στο Βόλο, όπως και στην Πάτρα, ύστερα από κάλεσμα της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ. Στη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου συμμετείχαν δεκάδες εργατικά σωματεία και μεγάλη αντιπροσωπεία από τη δημοτική αρχή της Πάτρας με επικεφαλής το δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Κινητοποίηση έγινε το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τη Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ, όπου χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων και του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας». Πορεία στους κεντρικούς δρόμους και το παζάρι έγινε στην Ξάνθη. Συλλαλητήρια ενάντια στο Ασφαλιστικό έγιναν στα Ιωάννινα και τη Λευκάδα. Συλλαλητήριο έγινε την Παρασκευή το απόγευμα και στη Χαλκίδα.


ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ