Τετάρτη 20 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΕΡΒΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Κόντρα στους οικοδεσπότες... στοχεύει τελικό

Με ανεβασμένη ψυχολογία από τη μέχρι τώρα πορεία της και προσγειωμένη όσον αφορά το δύσκολο της αποστολής, η Εθνική ανδρών, αγωνιζόμενη σήμερα στον πρώτο ημιτελικό του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο με αντίπαλο την οικοδέσποινα των αγώνων Σερβία (21.15 ΕΡΤ), τοποθετεί πλέον τον πήχη ακόμα πιο ψηλά. Κάτι που μεταφράζεται στην παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης έστω και εάν για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αφήσει εκτός μία απ' τις ισχυρότερες δυνάμεις του χώρου αυτή τη στιγμή, την Εθνική Σερβίας, η οποία συν τοις άλλοις αγωνίζεται στο ...σπίτι της. Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις της ελληνικής ομάδας στο Βελιγράδι, αλλά και το γεγονός ότι φιγουράρει σε τετράδα διεθνούς διοργάνωσης για δεύτερη φορά μέσα σε 5 μήνες καθώς έχει προηγηθεί η αντίστοιχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν τον Αύγουστο, έχουν ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Αν και όλοι αναγνωρίζουν τη δύναμη του σημερινού αντιπάλου, εντούτοις η αισιοδοξία δεν λείπει. Οπως τόνισε και ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Θοδωρής Βλάχος, η αυτοπεποίθηση της ομάδας είναι πλέον σε υψηλά επίπεδα, δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και ο στόχος είναι να παλεύει για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια. Ο ίδιος τόνισε ότι η δεύτερη παρουσία σε ημιτελικά διεθνούς διοργάνωσης μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλά αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλουν οι παίκτες κάθε φορά. Μιλώντας για τη Σερβία την χαρακτήρισε την πιο ισχυρή ομάδα του κόσμου αυτή τη στιγμή, ωστόσο, όπως είπε, οι παίκτες του δεν έχουν να χάσουν τίποτα και αυτό τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους. Ο ίδιος απένειμε τα εύσημα για την άμυνα κόντρα στην Ισπανία τονίζοντας ότι κάπως έτσι πρέπει να είναι ο τρόπος παιχνιδιού και για σήμερα.

  • Σημειώνεται πως ο άλλος ημιτελικός θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη και το ζευγάρι θα προκύψει απ' τους νικητές των χτεσινών προημιτελικών μεταξύ Ιταλίας - Μαυροβουνίου και Κροατίας - Ουγγαρίας.
ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Με Ιταλία για την υπέρβαση

Εχοντας δύσκολο έργο αντιμετωπίζοντας την Ιταλία (13.00 ΕΡΤ), που πήρε την πρώτη θέση στον άλλο όμιλο (χτες νίκησε την Ισπανία με 9-8 στην τελευταία αγωνιστική), η Εθνική γυναικών αγωνιζόμενη στην προημιτελική φάση του γυναικείου τουρνουά διεκδικεί μία θέση στην τετράδα. Αν και οι μέχρι τώρα εμφανίσεις της ελληνικής ομάδας κυρίως απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, εντούτοις η τελευταία εικόνα (παρά την ήττα) από τον αγώνα με την Ολλανδία στο φινάλε του ομίλου αφήνει μια κάποια αισιοδοξία για καλύτερη εικόνα σήμερα. Αλλωστε, όπως τόνισε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάκης Κεχαγιάς, πλέον στα χιαστί παιχνίδια που είναι νοκ άουτ πολλά πράγματα αλλάζουν καθώς και οι δύο αντίπαλοι έχουν το ίδιο άγχος. Για τον Ελληνα τεχνικό η αποφυγή των λαθών θα είναι απ' τα βασικά στοιχεία που θα μετρήσουν στην έκβαση της σημερινής αναμέτρησης.

  • Οι άλλες αναμετρήσεις για τα προημιτελικά: Ισπανία - Ρωσία, Ουγγαρία - Γαλλία, Ολλανδία - Γερμανία.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ